Crna Crnaja

Nitko ne zna čiji je najgori tunel u BiH

U lutanju da se otkrije tko je nadležan za tunel Crnaja, izgubilo se dvije godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 04. 2019. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Još prije dvije godine smo pokušali osigurati dozvolu za obnovu tunela Crnaja na magistralnom putu M-17. Prvo smo se obratili Federalnom ministarstvo prostornog uređenja, ali su nam kazali da nisu nadležni za izdavanje dozvole. Potom smo se obraćali i nadležnom kantonalnom ministarstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, a zatim i Općini Jablanica. I od njih smo dobili odgovore kako nisu nadležni da nam izdaju dozvolu. Na kraju smo se obratili Vrhovnom sudu FBiH i pitali ih od koga da tražimo dozvolu. Odluka je bila da nam je treba izdati federalno ministarstvo. Dozvolu smo na kraju dobili, ali smo izgubili dvije godine u ovim procedurama i obnova tunela Crnaja je mogla davno početi'', izjavio je direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić za Faktor.

Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila je obnovu i modernizaciju magistralnih puteva u FBiH javim interesom, čime će se, kako je navedeno, lakše i brže osiguravati urbanističke suglasnosti i građevinske dozvole za izvođenje radova.

Pravdić kaže kako ova odluka omogućava nastavak radova na modernizaciji magistralnih puteva koju su započeli još prije godinu i pol.

Podsjetio je da Ceste FBiH upravljaju sa oko 2.300 kilometara magistralnih puteva, od kojih je značajan broj njih izgrađen još prije 40 ili 50 godina i potrebno je uložiti značajan iznos u njihovu obnovu i modernizaciju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close