Opet na čekanje

Ništa od garaže u Centru 2? Tender 'pao' zbog visokih cijena

Razlog poništenja je, stoji u odluci, jer su iznosi koje su nudile građevinska poduzeća veći od planirane cijene radova.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 03. 2020. u 18:00 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tender za odabir izvođača radova za izgradnju javne garaže u mostarskom naselju Centar 2 poništen je, stoji u odluci koju je početkom ožujka donijela glavna savjetnica gradonačelnika, Radmila Komadina.

Garaža, koja bi se trebala sastojati od podzemnog dijela, kao i parkinga na otvorenom, u tenderu je procijenjena na 2 i pol milijuna maraka. Novac za izgradnju, kako su ranije naveli, bio je osiguran prošlogodišnjim Proračunom Grada Mostara, iako je za tu stavku stajao iznos od tek 308.460 KM.

Razlog poništenja je, stoji u odluci, jer su iznosi koje su nudile građevinska poduzeća veći od planirane cijene radova.

''U postupku predmetne nabave nesumnjivo je utvrđeno da su cijene svih prihvatljivih ponuda znatno više od osiguranih sredstava za predmetnu nabavu, čime su se stekli zakonski uvjeti za poništavanje postupka javne nabave'', objavljeno je.

U odluci nadalje navode kako se postupak javne nabave poništava ''jer nisu osigurana sredstva za predmetnu nabavu u Proračunu Grada Mostara za 2020. godinu tj. iz razloga koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabave''.

Ovogodišnjim Proračunom Grada Mostara za stavku javne garaže nema izdvojenog novca.

U utrku za najpovoljnijeg ponuđača uključilo se sedam poduzeća.

Planirana gradnja garaže u Centru 2, radila bi se po projektnoj dokumentaciji poduzeća Arhitekt d.o.o., a rok za završetak radova trebao je biti dvije godine.

Rješavanje problema s parkiranjem stanara tog mostarskog naselja, očito će, kao i obližnja sportska dvorana, i dalje biti na čekanju.

Kopirati
Drag cursor here to close