Svečana primopredaja autobusa

Mostar na poklon dobija još autobusa

Donacija Vlade Japana Gradu Mostaru bit će upriličena u utorak, 24 .1 .2023. godine, s početkom u 14 sati na Bišću polju bb, u krugu Javnog poduzeća „Mostar Bus“ d.o.o. Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 01. 2023. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana primopredaja autobusa kojeg je Vlada Japana donirala Gradu Mostaru bit će upriličena u utorak, 24. siječnja, s početkom u 14 sati na Bišću polju bb, u krugu Javnog poduzeća „Mostar Bus“ d.o.o. Mostar.

Tom događaju bit će nazočni Nj. E. Masami Kinefuchi, veleposlanik Japana u Bosni I Hercegovini, Damir Marić, direktor Mostar Busa i Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Ovim primopredajom se nastavlja obnavljanje voznog parka mostarskog poduzeća Mostar Bus koje je u rujnu prošle godine s 22 donirana autobusa iz Splita osnažilo javni prijevoz u ovom hercegovačkom gradu. Radilo se o autobusima starim 10 do 14 godina, a Grad Split ih je Gradu Mostaru donirao nakon što je uspješno obnovio svoj vozni park preko EU fondova.

Inače, prema pravilima EU, ovi autobusi se zbog starosti više nisu niti smjeli voziti po Republici Hrvatskoj odnosno uopće u Europskoj uniji. S obzirom da je vozni park mostarskog poduzeća Mostar Bus star više od 20 godina, dogovoreno je da se autobusi ne unište nego ih se izveze izvan teritorija Europske unije.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić prilikom donacije splitskih autobusa kazao kako je Mostar ovom donacijom ''došao gdje smo htjeli, jer se povećava broj linija''.

''Moja osobna želja i vizija bi bila da u Mostaru ne gledamo kad polazi s kojeg mjesta koji autobus, već da par minuta sačekamo i da naiđe neki autobus'', kazao je Kordić.

Mostar Bus" osnovan je 2002. godine na donaciji 36 autobusa od japanske vlade u vrijednosti 13,5 milijuna KM. Zapošljava 77 radnika i smješteno je na Bišću polju na lokaciji od 6.000 kvadrata, gdje je prije dvije godine izgradilo objekt od 800 kvadrata s 500 kvadrata radioničkog prostora i 300 uredskih prostorija, nakon čega je bilo neophodno obnoviti vozni park koji je bio star 20 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close