2,99%

Nastavak kreditne linije ''Stambeni krediti za mlade'' i uspješnog poslovanja Union banke

Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 04. 2023. u 14:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Union banka d.d. Sarajevo s velikim zadovoljstvom najavljuje kreditnu liniju "Stambeni krediti za mlade" i u 2023. godini, koju u suradnji s Vladom Federacije BiH realizira šestu godinu zaredom.

Stambeni krediti za mlade će se plasirati s rokom otplate do 25 godina i maksimalnim iznosom do 250.000 KM, te kao i ranijih godina po nominalnoj kamatnoj stopi od 2,99 posto na godišnjem nivou, fiksnom do kraja otplate kredita. I dalje je aktualna dodatna pogodnost u vidu umanjenja kamatne stope za novorođenu i/ili usvojenu djecu od dana podnošenja zahtjeva za kredit, pa tako oni parovi koji u otplatnom periodu dobiju troje djece mogu ostvariti kamatnu stopu i do 2,39 posto. Više informacija o stambenim kreditima za mlade i početku realizacije kreditne linije zainteresirani mogu potražiti na web stranici www.unionbank.ba ili u poslovnicama Union banke.

Pored ove izuzetne ponude, Union banka je kao i prethodnih godina nastavila sa snažnim rastom u svim bitnim segmentima poslovanja. U 2022. godini ostvaren je rast kreditnog portfolija od 18,7 posto što predstavlja najveći rast iz redovnog poslovanja na bankarskom tržištu. Učešće nekvalitetnih kredita u ukupnom kreditnom portfoliju Banke, kao jednog od bitnih pokazatelja stabilnog poslovanja, na kraju 2022. godine iznosi 1,44 posto, što je značajno bolje od prosjeka bankarskog tržišta u našoj zemlji i rezultat je adekvatnog upravljanja rizicima.

Union banka d.d. Sarajevo je jedina komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu čiji poslovni model nije usmjeren ka maksimiziranju dobiti, već je ista u funkciji razvoja i mogućnosti pružanja što povoljnijih uvjeta kreditiranja i bankarskih usluga putem kojih se doprinosi razvoju domaćeg gospodarstva i stvaranju boljih uvjeta života za građane.

Kopirati
Drag cursor here to close