Bare

Naplaćivat će se parking na Bunici

Korisnici koji imaju dugovanja prema JP Mostar Parking nemaju pravo kupovine povlaštene parking karte…
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 07. 2022. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ljetnoj sezoni, od 1 lipnja do 30. rujna u zoni Bunica naplaćivat će se parking u blizini kupališta na katastarskoj parceli Bare.

Pročitajte još

Cijena dnevne karte bit će 5 KM, navodi se u Odluci Grada Mostara o kojoj će glasovati mostarski vijećnici uz obrazloženje kako se parking prostori s posebnim režimom mogu uvesti na dijelovima javnih površina u cilju optimalnije organizacije mirujućeg prometa, o čemu posebnu odluku donosi JP Mostar parking.

U izmjenama i dopunama Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara navodi se i kako će se u odluci službeno naći dio koji će ograničiti parkiranja u uličnim parkiralištima u Zoni I od maksimalno dva sata, a u Zoni II maksimalno četiri sata.

Prema novoj odluci, korisnici koji imaju dugovanja prema JP Mostar Parking nemaju pravo kupovine povlaštene parking karte te da je korisnik odgovoran za pravilno unošenje podataka o registarskoj oznaci (slova i brojeva) prilikom plaćanja parkinga elektroničkim putem.

''U slučaju da korisnik unese pogrešne podatke smatrat će se da nema važeću parking kartu'', navedeno je.

Naime, kako je pojašnjeno, Mostar Parking je u lipnju uveo parking prostore s posebnim režimom. Sve u cilju omogućavanja korisnicima koji nisu iz Mostar da kupe kartu i parkiraju na prostorima na kojima je manje gužva. I to kako bi se opterećenje iz kvartova preselilo na prostore koju su namijenjeni za parkiranje a na kojima je manja gužva, stoji, između ostalog, u izmjenama o kojima će glasovati Vijeće.

Kopirati
Drag cursor here to close