Korist od turista

Mostar uvodi vinjete?

Prema odluci, iz koje su isključena vozila javnog gradskog prijevoza, stoji da se vinjeta može platiti i za razdoblje od 48  sati i za vremensko razdoblje od sedam dana.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 07. 2022. u 14:16 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar je za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća pripremio odluku o uvođenju zone pod režimom obveznih vinjeta za posebne kategorije vozila na lokalnim prometnicama na području Grada Mostara.

U odluci, koja će se naći pred vijećnicima 14. srpnja, stoji kako se ''u zoni posebnog prometnog režima zabranjuje promet svih vozila sa više od 9 sjedišta i autobusa, ukoliko nemaju istaknutu potvrdu o uplaćenoj naknadi za upotrebu zone posebnog prometnog režima''.

Prema odluci, iz koje su isključena vozila javnog gradskog prijevoza, stoji da se vinjeta može platiti i za razdoblje od 48  sati i za vremensko razdoblje od sedam dana.

''Distribuciju potvrde o plaćenoj naknadi (vinjete) vršit će se putem online platforme i drugim distributivnim kanalima (benzinske crpke).  Uplata naknade će se, pored plaćanja putem bankarskih transakcija, provoditi i putem digitalne platforme evinjeta.com i na svim ugovorenim prodajnim mjestima.'', navedeno je.

Navedeno je i kako će nadzor nad prometom vozila u zoni posebnoga prometnog režima obavljati ''komunalni redari i komunalni inspektori ili zaposlenici JP kojega za to posebnim Ugovorom ovlasti Gradsko Vijeće''.

Za razdoblje od 48 sati naknada iznosi 20 KM za vozila do 14 mjesta, 40 KM  za autobus od 15 do 30 mjesta te 70 KM za autobus iznad 30 mjesta.

Naknada za razdoblje od 7 dana i iznosi koštat će 60 KM za vozilo i autobus od 10 do 14 mjesta, 120 KM za autobus od 15 do 30 mjesta te 210 KM za autobus preko 30 mjesta.

Istodobno, prijevoznicima koji imaju vozila registrirana u Policijskoj stanici Mostar omogućuje se plaćanje mjesečne naknade za ta vozila po cijenama od 50KM, 100KM i 150 KM ovisno o broju mjesta za putnike.

Kad su u pitanju kazne, one se kreću od 250 do tisuću KM, navedeno je u odluci o kojoj će raspravljati vijećnici.

Kopirati
Drag cursor here to close