Put putuje ....

Nakon pauze ponovo komercijalni letovi iz Sarajeva, CA pokreće niz linija iz Zagreba prema EU destinacijama

Molimo putnike da se prilikom putovanja preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo pridržavaju mjera, a koje uključuju obvezno nošenje maski, držanje fizičkog razmaka, te uputa koje dobiju od svake kompanije posebno", kazala je Bagarić - Arnaut.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 06. 2020. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi komercijalni let na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, nakon pauze zbog obustave letova i zatvaranja aerodroma u BiH, obavila je danas kompanije Wizz Air na relaciji Budimpešta- Sarajevo-Budimpešta.

"Sutra bi kompanija Air Serbia trebala imati let iz Beograd za Sarajevo i nazad. Ova kompanija planira u prvoj polovini lipnja imati dva leta tjedno, dok od druge polovine mjeseca planira imati šest letova tjedno. Prema trenutnim najavama i kompanija Turkish Airlines bi polovinom mjeseca trebala uspostaviti letove iz Istanbula za Sarajevo,kao i kompanija Austrian Airlines, na relaciji Beč-Sarajevo-Beč", kazala je Feni glasnogovornica Aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut.

Do kraja lipnja, kako je dodala, s letovima bi trebala početi i kompanija Eurowings prema Kolnu u Njemačkoj, kao i kompanija Croatia Airlines prema Zagrebu.

"Napominjemo i ovaj put da su kompanije te koje uspostavljaju linije, a na osnovu procjena i analiza tržišta, odnosno interesa građana za određene linije. U ovom slučaju, kompanije posebno prate mjere koje se provode prema stranim državljanima prilikom ulaska u našu zemlju, odnosno obratno kada je u pitanju ulazak stranaca, te bh.državljana prilikom ulaska u druge zemlje", navela je Bagarić-Arnaut.

S obzirom da su u većini zemalja još na snazi restriktivne mjere kada je u pitanju ulazak stranih državljana, to je, kako je dodala, ujedno i glavni razlog uspostavljanja trenutno manjeg broja linija od kompanija, ali i manjeg interesa putnika za putovanja.

"Značajniji povratak kompanija i uspostavu letova prema destinacijama koje su postojale na našem aerodromu ranije, očekujemo u srpnju. Molimo putnike da se prilikom putovanja preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo pridržavaju mjera, a koje uključuju obvezno nošenje maski, držanje fizičkog razmaka, te uputa koje dobiju od svake kompanije posebno", kazala je Bagarić - Arnaut.

S obzirom na to da bi se granice između država članica EU trebale otvoriti od 15. lipnja, Croatia Airlines ponovno pokreće linije prema nizu europskih destinacija iz Zagreba te je tvrtka u prodaju pustila avio karte, piše Croatian Aviation.

Uz postojeće međunarodne linije iz Zagreba prema Frankfurtu, Amsterdamu, Kopenhagenu i Zürichu, od 15. lipnja u prodaji su:

- linija Zagreb - Bruxelles, 4 puta tjedno (pon, čet, pet, ned),

- linija Zagreb - München, 3 puta tjedno (pon, sri, pet),

- linija Zagreb - Sarajevo, 3 puta tjedno (pon, sri, pet),

- linija Zagreb - London, 2 puta tjedno (pon, pet),

- linija Zagreb - Split - Rim, 3 puta tjedno (pon, čet, ned).

Od 16. lipnja uvodi se linija Zagreb - Dublin, 3 puta tjedno (uto, čet, ned), a od 18. lipnja uvodi se linija Zagreb - Beč, 2 puta tjedno (čet, ned).

Na linijama prema Londonu i Dublinu prometovat će zrakoplovi tipa A319/A320, dok će na ostalim linijama prometovati zrakoplovi manjeg kapaciteta tipa DashQ400.

Croatia Airlines tako će od 15. lipnja prometovati prema 11 međunarodnih destinacija, uz domaće linije prema Dubrovniku, Splitu, Zadru i Puli.

Od ponedjeljka, 22. lipnja, kompanija u prodaji drži više tjednih letova nego što će to biti u prvom tjednu operacija, no Croatia Airlines vjerojatno će dodatno modificirati red letenja za to razdoblje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close