Općina Čitluk

Na stadionu Bare i dijelu Čitluka obnovljena rasvjeta: Kroz ILDP realiziran značajan infrastrukturni projekt

Kroz realizaciju projekta nadogradnje sustava javne rasvjete krajem prošle godine u dijelu ulice Bare, u ulici Brig i na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare postavljena su rasvjetna tijela koja su nakon postavljanja puštena u rad.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 02. 2020. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz realizaciju projekta nadogradnje sustava javne rasvjete krajem prošle godine u dijelu ulice Bare, u ulici Brig i na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare postavljena su rasvjetna tijela koja su nakon postavljanja puštena u rad.

Projekt pod nazivom ''Zamjena rasvjetnih tijela u naselju Čitluk – Nadogradnja sustava rasvjete'', čija je vrijednost 85.218 KM, Općina Čitluk realizirala je kroz Projekt integriranog lokalnog razvoja (ILDP), zajednički projekt Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

Dakle, ILDP je zajednička inicijativa Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini, a predstavnici partnera koji su s Općinom Čitluk sufinancirali realizaciju projekta jučer su posjetili Čitluk i uz zajednički sastanak s predstavnicima Općine Čitluk nazočili odigravanju prigodnih utakmica između polaznika škola nogometa muškog i ženskog nogometnog kluba iz Čitluka.

Prigodna utakmica odigrana je pod reflektorima pomoćnog igrališta Gradskog stadiona Bare, koji je kroz realizaciju navedenog projekta, uz postavljanje rasvjetnih stupova sa LED rasvjetnim tijelima, opremljen sportskom opremom kako bi se unaprijedila sportska infrastruktura samog igrališta. 

Općina Čitluk ranije je pristupila ILDP-ute je kroz ovaj projekt dobila značajnu podršku u standardizaciji strateškog načina planiranja i izradi strateških dokumenata, a voditeljica Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), Aida Laković Hošo, podsjetila je upravo na činjenicu da je općina Čitluk usvojila Integriranu strategiju razvoja.

''Upravljanje razvojem kroz integrirani pristup rezultira upravo ovakvim projektima koji doprinose poboljšanju javnih usluga i, u konačnici, direktno utječu na kvalitetu života svih građana''. istaknula je Laković Hošo.

Na podršku pruženu Općini Čitluk kroz Projekt integriranog lokalnog razvoja osvrnuo se i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, koji je pohvalio zajedničku suradnju.

''Kroz ILDP projekt izradili smo Integriranu strategiju razvoja općine Čitluk za razdoblje 2019.-2027. godine te smo uz usvajanje ovog važnog strateškog dokumenta od UNDP-a i njegovih partnera dobili podršku u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata poput projekta zbog kojeg smo se danas okupili. Ovim projektom unaprijedili smo sportsku infrastrukturu na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare, koju će u najvećoj mjeri koristiti naši mladi i proširili sustav javne rasvjete na čemu se zahvaljujem našim partnerima u realizaciji projekta'', izjavio je načelnik Radišić i dodao da se nada nastavku uspješne suradnje u realizaciji sličnih projekata.

Nastavku uspješne suradnje nada se i Dane Bevanda, predsjednik Ženskog nogometnog kluba Brotnjo koji je u izjavi nakon odigranih utakmica, uz zahvalu donatorima, kazao:

''Poboljšanje uvjeta treninga na pomoćnom igralištu stadiona Bare u vidu rasvjete, golova i svega što je sa ovim projektom završeno uvelike je od pomoći Ženskom nogometnom klubu Brotnjo koji sada može održavati treninge u noćnim terminima, a samim tim olakšana je organizacija i rada kako kluba, tako i roditelja koji svoju djecu pored obrazovanja usmjeravaju u razvoj kroz sport. Vjerujem da će se ovo itekako odraziti i na rezultate kluba koji strpljivo, sa strategijom kroči prema Premijer ligi NS BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close