Za ljubitelje sporta

Na Carini niču novi sportsko-rekreakcijski tereni

Mjesna zajednica Carina kontinuirano radi na poboljšanju svakodnevnog životnog ambijenta za stanovnike koji borave i rade na ovom području.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 07. 2020. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Nova sloboda / Na Carini niču novi sportsko-rekreakcijski tereni

Mještani Carine godinama su suočeni sa nepostojanjem adekvatnog sadržaja za sportske događaje, organizaciju društvenih manifestacija, prostornog ambijenta za najmlađe, ali i lokacije za okupljanje građana, a prije svega mladih.

Mjesna zajednica Carina ne krije optimizam kada je u pitanju realizacija infrastrukturnih projekata, te izgradnja sportskog i dječijeg igrališta, koji će biti realizirani u skorijoj budućnosti.

''Prije svega, želim naglasiti plan za izgradnju sportsko-rekreativnog centra na lokalitetu Gornja Carina, koji će sadržavati terene sa sportskim i zabavnim sadržajem. Također, u krugu naselja Bejrut je u planu realizacija igrališta za djecu, te izgradnja dječijeg parka i igrališta, koji će biti smješten na Trgu Musala, a realizirat će se u nadolazećem razdoblju“, ističe Semir Suljić, predstavnik mještana mjesne zajednice Carina.

Pored toga, mjesna zajednica Carina kontinuirano radi na poboljšanju svakodnevnog životnog ambijenta za stanovnike koji borave i rade na ovom području, javlja Nova Sloboda.

''Smatrali smo bitnim infrastrukturne radove, poput asfaltiranja puteva i prilaza, pa je na taj način realiziran projekat asfaltiranja Lacine ulice, koja vodi prema Sjevernom logoru, kao i Drljevića sokaka, koji je veoma važan za svakodnevno kretanje stanovništva koje živi na ovom području. Pored asfaltiranja, jedan od prioriteta je bila rasvjeta u ulici Mehe Tase, koja je pravovremeno realizirana“, naglašava Suljić.

Također, mjesna zajednica, pored infrastrukturnih radova, realizira i niz projekata od društvenog značaja, od kojih se ističe formiranje timova po zonama ovog naselja, koji su posebno aktivno djelovali za vrijeme pandemije koronavirusa.

Naglašavaju uspješnu suradnju sa Merhametom Mostar, koji je osigurao pakete, somune i higijenske potrepštine za socijalno-ugroženu kategoriju stanovništva.

Pored toga, djeluju u suradnji sa udruženjima, neformalnim grupama građana i institucijama, kao što je Udruženje građana „Pozitiva tim“ i Kulturni centar „Kralj Fahd“.

Kopirati
Drag cursor here to close