U zdrav mozak!?

Mostarski radovi 'jedu' zebre i ležeće policajce

Budući da se uspornik i prijelaz nalaze u neposrednoj blizini osnovne škole, sigurnost učenika u prometu ostala je upitna.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 01. 2019. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak tri godine nakon što su završeni radovi na izgradnji kolektora u blizini mostarske Osnovne škole Antuna Branka Šimića ulica, kojom svakodnevno prolazi ''vojska'' djece, još uvijek ne neoznačena pješačkim prijelazom, a prometni znakovi koji upozoravaju na ležeće policajce, služe samo za ukras.

Naime, radovi na prokopavanju ulice Kraljice Katarine započeli su 2015. godine, a nakon završetka radova, horizontalna signalizacija nije vraćena gdje je prije radova i bila, unatoč uredno postavljenim prometnim znakovima.

Foto: Bljesak.info / Prometni znakovi u blizini Prve osnovne škole u Mostaru

Tadašnje radove u vrijednosti milijun i pol maraka izvodila je tvrtka Amitea d.o.o. Mostar.

Budući da se uspornik i prijelaz nalaze u neposrednoj blizini osnovne škole, sigurnost učenika u  prometu ostala je upitna.

Foto: Bljesak.info / Prometni znakovi u blizini Prve osnovne škole u Mostaru

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić je s izvođačima radova u rujnu 2015. godine održao radni sastanak kada je istaknuo da se mora voditi računa o sigurnosti pješaka i da se mora osigurati siguran pristup školama. Sigurnost pješaka na novom asfaltu, nekoliko godina poslije, očito je zaboravljena.

Kopirati
Drag cursor here to close