Javno predstavljanje

Mostarski imam će javnosti predstaviti Mevlanu

S konceptom, sadržajem i ciljevima Centra zainteresiranu javnost upoznat će pomoćnik glavnog imama Medžlisa IZ-e Mostar Kenan ef. Ovčina.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 03. 2024. u 12:41 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Medžlis Islamske zajednice Mostar u srijedu, 6. ožujka, u Centru za kulturu Grada Mostara s početkom u 10 sati, organizira javno predstavljanje projekta Interkulturnog centra Mevlana čija je tabla, postavljena na parkingu iza zgrade HNK Mostar posljednjih dana izazvala veliku buru.

Kako je priopćeno, s konceptom, sadržajem i ciljevima Centra zainteresiranu javnost upoznat će pomoćnik glavnog imama Medžlisa IZ-e Mostar Kenan ef. Ovčina.

''S obzirom na čest tretman Interkulturnog centra „Mevlana“ u javnom diskursu i medijskim prilozima prezentacija je fokusirana na medijske kuće i novinare, a prezentaciji mogu prisustvovati i svi drugi zainteresirani građani Mostara. Na prezentaciji će biti riječi samo o idejnom projektu, ne i o političkim, pravnim i administrativnim procesima koje se vode na svim razinama gradske vlasti'', navedeno je iz Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Podsjetimo, tabla na kojoj se prikazuje ideja izgradnje centra na mjestu gdje se donedavno tražila izgradnja islamskog kulturnog centra postavljena je preko noći i izazvala brojna negodovanja.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako se radi o političkom folkloru, a predsjedatelj gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić, rekao je kako njegova stranka, SDA, nema nikakve veze s ovim.

''Politika, barem što se tiče Stranke demokratske akcije kojoj pripadam i kojoj sam predsjednik, s ovim nema veze osim, što daje podršku da se sve ovo radi sa zakonom i legalno. Naravno da Islamska zajednica ima pravo podnijeti zahtjev i mi ćemo to sigurno podržati, ali još uvijek nije usvojen regulacijski plan centralne zone'', rekao je Marić i podsjete na procedure.

Marić je rekao kako bi trebalo ''uputiti novi zahtjev za ovaj centar, koji još nije ni došao u Gradsku upravu Grada Mostara''.

Kopirati
Drag cursor here to close