Problemi

Grad Mostar 'ne vidi' peticiju, građani traže novo prometno rješenje

Udruženje građana Šantićeve Mostar ističe hitnost situacije, naglašavajući da trenutni režim ''ozbiljno ometa svakodnevne životne obveze stanovnika ove ulice''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 03. 2024. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana Šantićeve ulice u Mostaru upozorili su kako su i dalje bez odgovora gradskih vlasti na peticiju za izmjenu režima prometa.

Naime, stanari Šantićeve ulice u Mostaru, koji su predali peticiju za izmjenu režima prometa 5. siječnja 2024., danas se ponovo obratili pismom javnosti izražavajući svoju zabrinutost i potrebu za hitnom akcijom gradskih vlasti.

Peticiju potpisalo više stotina građana

U peticiji, koju je, kako navode, potpisalo više od stotinu stanara, zahtijeva se promjena trenutnog jednosmjernog režima u dvosmjerni promet u dužini od 30 metara, od sjevernog ulaza kod hotela "Ero" do prvog skretanja ulijevo.

Udruženje građana Šantićeve Mostar ističe hitnost situacije, naglašavajući da trenutni režim ''ozbiljno ometa svakodnevne životne obveze stanovnika ove ulice''.

''Problemi nisu ograničeni samo na uobičajene aktivnosti poput odlaska na posao i obavljanja kupovine, već uključuju i ozbiljne poteškoće u hitnim situacijama gdje interventna vozila hitne pomoći i vatrogasne službe nisu u mogućnosti pravodobno intervenirati bez pomoći stanara'', navodi se u pismu.

Ističu kako se stanje dodatno pogoršalo od 28. veljače izmjenom režima prometa u ovoj ulici doslovno odsijecajući stanare od južnog dijela grada.

Kvaliteta života

''Vozači koji se namjeravaju kretati prema južnom dijelu grada Mostara sada su prisiljeni skrenuti u Ulicu Ante Starčevića, gdje je obavezno skretanje udesno, prisiljavajući ih na zaobilazak. Ovom izmjenom se vozači preusmjeravaju kroz centralne dijelove grada s uvijek gustom frekvencijom vozila, čime se stvaraju dodatni problemi u prometu za stanare Šantićeve i značajno povećava vrijeme putovanja prema jugu'', navodi se u pismu Udruženja koje poziva Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove te Službu za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara da razmotre peticiju koja im je predana prije dva mjeseca.

Naglašavaju kako predložene izmjene ne bi trebale naštetiti Gradu ili trećim osobama, već bi značajno poboljšale kvalitetu života stanara Šantićeve ulice.

Kao primjer za traženo rješenje navodi se dio Ulice kneza Višeslava, gdje je stanarima zgrade bivše Mljekare omogućen dvosmjerni promet u dionici od oko 30 metara, kako bi se vozila mogla uključiti prema sjevernom djelu Grada, odnosno na kružni tok.

 

Kopirati
Drag cursor here to close