Radovi

Mostarska Ruža: Radovi i betonirana Radobolja s promijenjenim tokom

Posebno je zanimljivo kako je ''ukroćena'' rijeka Radobolja čije su obale betonirane, kojoj je – kako se to u pričama o Mostaru često može – promijenjen tok…
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 02. 2021. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih dana intenzivirani su radovi na uređenju prostora oko nekadašnjeg hotela Ruža.

Iako se posao oko hotela razvukao pa se godinama čeka na njegov dovršetak, sudeći prema stanju na terenu, dalo bi se zaključiti kako bi to moglo biti uskoro.

Foto: Bljesak.info / Parking


Probijeno je nekoliko rokova pa i onaj iz ljeta prošle godine, ali su sada radovi na uređenju prostora oko hotela u punome jeku. Radovi su pak izazvali neka negodovanja jer se smatra da se, kako i hotel, tako i njegovo dvorište ''raširilo'' i učinilo još manjim javni prostor u ovom dijelu grada koji je glavni turistički adut grada.

Posebno je zanimljivo kako je ''ukroćena'' rijeka Radobolja čije su obale betonirane, kojoj je – kako se to u pričama o Mostaru često može – promijenjen tok i na kojoj se može vidjeti čak i malena brana.

Valja podsjetiti da je sadašnji objekt, zbog kojeg je Mostaru prijetilo skidanje s UNESCO-ve liste, četiri puta veći od prijeratnog.

Foto: Bljesak.info / Šminkanje

Priča koja se razvlači već skoro 20 godina još nema kraja. No, bilo kako bilo, unatoč kašnjenju, negodovanjima i radovima kojima se još ne nazire kraj, ipak se nešto miče.

  

Kopirati
Drag cursor here to close