Gradsko vijeće

Mostarska bezimena dvorana: Dignute ruke za zaduženje

'' Što se tiče imena Štreka, pokušali smo naći bilo koju od odluka da se zove dvorana zove Štreka, ali nismo našli'', rekao je Marić.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 04. 2022. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o suglasnosti za kreditno zaduženje kod Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) dobila je podršku većine u Gradskom vijeću grada Mostara.

''Za dovršetak dvorane treba nam 12 milijuna eura. U tijeku je revizija projekta i nije istina da su odgurana sredstva kako su neki mediji prenijeli'', rekao je mostarski gradonačelnik predstavljajući odluku o zaduženju Grada za izgradnju sportske dvorane u Mostaru.

Marko Novak, vijećnik HDZ-a BiH, rekao je kako povjerenstvo za financije nema nikakvu zamjeru da se pokrene procedura zaduženja za izgradnju sportske dvorane.

Novak je prenio pitanja kolega iz povjerenstva radi li se o imenu Štreka, a Arman Zalihić, vijećnik SDP-a, upitao je gradonačelnika može li se vidjeti projekt dvorane.

''Što se tiče sredstava ja bih bio sretan da to mogu s vama podijeliti. Projekt je na reviziji. 3,5 milijuna je osigurano u federalnom budžetu. S tim novcem je plan da se završi podzemni dio sa 750 parkirnih mjesta. Radimo projekciju što se može napraviti s tim novcem. Žurimo jer je procedura dobivanja novca višegodišnja procedura'', rekao je i dodao da će rado podijeliti projekt dovare kad ga bude imao.

''Sve informacije koje ja budem imao, imat ćete i vi'', rekao je Kordić i dodao kako će provjeriti službeni naziv dvorane.

Predsjedatelj Gradskog Vijeća Salem Marić rekao je kako se s ovom odlukom i projektom ne miješaju drugi projekti jer tako zahtijevaju potencijalnu kreditori.

''Grad Mostar je zadužen, ali u mjeri da možemo uzeti ovaj kredit i još nekoliko kredita. Ako budemo išli u projekt bazena, objekta Name, nadam s eda ćemo i tada donijeti odluke o zaduženju. Ovo je odluka koja zaslužuje da prođe. Što se tiče imena Štreka, pokušali smo naći bilo koju od odluka da se zove dvorana zove Štreka, ali nismo našli'', rekao je Marić.

Tako će mostarska dvorana ''tražiti'' novo ime.

Irma Baralija je zamjerila način na koji se traži novac.

''Hajmo tražiti novac pa ćemo vidjeti projekt i ona koliko to košta'', rekla je Baralija dodavši kako smatra da je trebalo novac tražiti na gotovom i jasnom projektu.

Kordić je rekao kako je i on nekad čudi kako sve funkcionira ali da je to jedini način i da se nada da će u ovom mandatu završiti dvoranu.

Kopirati
Drag cursor here to close