Vlada HNŽ

Mostar: 500.000 KM za niskotarifne zrakoplovne linije

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na današnjoj sjednici dala suglasnost na Sporazum o subvencioniranju troškova nastalih pružanjem usluga izravnih letova niskotarifnog avioprijevoznika Eurowings.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 04. 2018. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na sjednici održanoj u petak u Mostaru dala suglasnost na Sporazum o subvencioniranju troškova nastalih pružanjem usluga izravnih letova niskotarifnog avioprijevoznika Eurowings.

U Proračunu za 2018. godinu Vlada je osigurala 500.000 KM za tu nakanu, te se obvezala da će i u proračunima za razdoblje od 2019. do 2023. godine osigurati financijska sredstva za subvencioniranje troškova.

''Uzimajući u obzir da Međunarodna zračna luka Mostar obavlja usluge od općeg ekonomskog interesa, doprinosi mobilnosti građana i prometnom povezivanju Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije sa širim okruženjem, a želeći stvoriti što bolje pretpostavke za snažnijim gospodarskim razvitkom, napose kroz bolju prometnu povezanost, dostupnost i porast turističke tražnje u hercegovačko-neretvanskim destinacijama, Vlada je dala suglasnost na Sporazum'', kazao je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close