Bijeli brijeg

Mostar: Stanovi kupljeni, investitor ne može legalizirati zgradu

Uvažena žalba stanara: Dio stanova prodan, a mutne dozvole dovedene u pitanje…
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 05. 2021. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ministarstvo građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije uvažilo je žalbu stanara Bijelog Brijega, poništilo zaključak Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara kojim nas se odbija uključiti u postupak, te predmet vratilo navedenom Odjelu na ponovni postupak'', priopćili su stanari mostarskog naselja Bijeli brijeg.

''Odjel za urbanizam ranije nas je odbio uključiti u postupak izdavanja dozvola jer nas i novu zgradu dijeli uličica!? Kada smo se na takvu odluku žalili, mjesecima su Odjelu za urbanizam I građenje u ladicama držali žalbu stanara, strahujući da će ilegalne dozvole bivšeg gradonačelnika Ljube Bešlića biti dovedene u pitanje, što se sad i dogodilo'', naveli su stanari.

Predočili su i rješenje ministarstva.

“Odjel u postupku nije pravilno ispitao prijedlog za obnovu postupka, čime je načinio povredu odredaba poglavlja XV – Obnova postupka Zakona, od člana 246. do člana 257. Obrazloženje osporenog zaključka ne sadrži valjane razloge kojima je obrazložena odluka kao u dispozitivu zaključka, čime je načinjena povreda odredbi člana 207. Zakona”, navodi se u rješenju koje donijelo Ministarstvo građenja i prostornog uređenja HNŽ, a koje potpisuje ministar Suad Hasandedić.

Što je najzanimljivije, naveli su, Ministarstvo je pozvalo Odjel za urbanizam i građenje “da otkloni navedene nedostatke i nepravilnosti, te utemeljeno i zakonito odluči po podnesenom prijedlogu žalitelja za obnovu postupka”. Rješenje je konačno u upravnom sporu i protiv njega se ne može izjaviti žalba.

''Ovime je na Odjel za urbanizam i građenje, načelnicu Marinu Deronjić, vraćena odgovornost za ilegalno izdane dozvole na Bijelom Brijegu, isključenje stanara iz postupka izdavanja dozvola, te sada moraju obnoviti postupak. To pak znači da su u zgradi gdje su stanovi već djelomično prodani, dozvole dovedene u pitanje, a investitor ne može legalizirati zgradu. Treba razjasniti i da je bivši gradonačelnik oduzeo ovlasti načelnici urbanizma, koje su joj sada vraćene, te se osobno potpisivao na glavinu dozvola u Mostaru, ili u njegovo ime Radmila Komadina, zbog čega smo protiv istoga podnijeli i kaznenu prijavu. Od gradonačelnika Kordića, te načelnice kojoj su vraćene ovlasti koje joj po radnom mjestu pripadaju očekujemo da će priču na Bijelom Brijegu vratiti u zakonite okvire'', navedeno je u priopćenju stanara.

Kopirati
Drag cursor here to close