Bistro!

Mostar: Ribolovci počeli s izdavanjem dozvola

Visina nadoknade za dnevnu dozvolu je 10 KM za ribolov svih vrsta riba osim salmonidnih i iste se izdaju tijekom čitave godine za ribolov na našim jezerima.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 01. 2019. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje-Udruga sportskih ribolovaca 'Neretva 1933' Mostar, kao korisnici ribolovnoga prava u ribolovnoj zoni Mostar, obaviještava svoje članove i one koji to žele postati, da je počela sa izdavanjem godišnjih ribolovnih dozvola za 2019.godinu.

‘’Na osnovu člana 25. Zakona o slatkovodnom ribarstvu F BiH (Sl. Novine br. 64/04) i Pravilnika o obliku i sadržaju obrasca dozvola za sportsko-rekreativni ribolov propisane su visine nadoknada za obavljanje sportsko-rekreativnog ribolova. Visina nadoknade za dnevnu dozvolu je 10 KM za ribolov svih vrsta riba osim salmonidnih i iste se izdaju tijekom čitave godine za ribolov na našim jezerima.

Dnevna dozvola od 20 KM za ribolov salmonidnih vrsta riba izdaje se za ribolov na našim rijekama tijekom ribolovne sezone od 01.04.-31.10.

Visina nadoknade za godišnju dozvolu se utvrđuje u iznosu od 100, 50 i 25 KM u ovisnosti kojoj kategoriji pripada sportski ribolovac po godinama starosti, a što se dokazuje na osnovu predočene osobne iskaznice ili na osnovu rodnog lista za maloljetnike’’, navode u svom priopćenju iz ovog Udruženja.

Visina nadoknade za godišnju dozvolu invalida i umirovljenika iznosi 50 KM, a kako navode, istu izdaju članovima uz predočenu člansku iskaznicu i uz predočen odrezak zadnjeg mjeseca mirovine ili invalidnine, ili neki drugi dokaz koji nije stariji od tri mjeseca.

‘’Dozvole se izdaju u sjedištu USR „Neretva 1933“ Mostar, na adresi Telčeva br. 1 (Fejićeva ulica, preko puta Konzuma, MIO/PIO i Zdravstvenog osiguranja), svakim radnim danom u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, kao i kod naših ribočuvara, gdje se također mogu dobiti sve informacije o granicama našeg ribolovnog područja, kao i o dopuštenim ribolovnim alatima, opremi, mamcima i mjerama zaštite riba'', stoji u priopćenju.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close