Mostar

Radovi na sanaciji Ulice kralja Petra Krešimira lV idu po planu

Vrijednost cjelokupnog projekta, l i ll faze sanacije iznosi oko 935.000 KM, a u sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija...
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 08. 2023. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira lV počela je prije mjesec dana, a kako je izvijestio izvođač radova HP Investing d.o.o Mostar, unatoč vrućinama i određenim poteškoćama, koje su uvijek prisutne kod ovako složenih projekata, radovi se odvijaju predviđenom dinamikom.

Vrijednost cjelokupnog projekta, l i ll faze sanacije iznosi oko 935.000 KM, a u sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. U tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, a potom slijedi izgradnje oborinske odvodnje, te zamjena postojećih vodovodnih cijevi DN280 te potpuna rekonstrukcija prometnice.

Građani i vozači su poštovali upozorenja i iskazali strpljenje tijekom izvođenja radova jer ovaj projekt doveo je određenih promjena u režimu odvijanja prometa u ovom dijelu grada, a o čemu je javnost kako u Mostaru tako i šire blagovremeno obaviještena.

''Još jednom podsjećamo sve one koji prometuje prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, tijekom izvođenja radova izvođač je osigurao alternativni režim prometa, kako bi sva vozila hitne pomoć kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim putovima nesmetano došla do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

- U I fazi radovi se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod gradskog stadiona u dužini od cca 251m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod Stadiona.

- U II fazi radovi se izvode od križanja s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulice Kralja Tomislava, Dubrovačka, Blajburških žrtava do križanja s ulicom dr. Petra Rizza'', navedeno je u priopćenju iz Grada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close