Alternativni režim prometa

Naoružajte se strpljenjem: Radovi na sanaciji Ulice Petra Krešimira IV od ponedjeljka

Izvođač radova je HP Investing d.o.o Mostar, a vrijednost cjelokupnog projekta, l i ll faze sanacije spomenute ulice iznosi oko 935.000 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 07. 2023. u 20:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira lV trebala bi početi u ponedjeljak 24. srpnja, priopćeno je iz Grada Mostara.

Izvođač radova je HP Investing d.o.o Mostar, a vrijednost cjelokupnog projekta, l i ll faze sanacije spomenute ulice iznosi oko 935.000 KM.

Inače, u sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete.

Foto: PR Grad Mostar / FAZA I izvođenja radova – Plan preusmjerenja prometa Bijeli Brijeg – Avenija (Kralja Tomislava)

Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280.

"Još jednom obavještavamo javnost i apeliramo na strpljenje vozača i građana tijekom izvođenja radova jer ovaj projekt dovest će i do određenih promjena u režimu odvijanja prometa u ovom dijelu grada", upozorili su iz Grada.

Kako se tom ulicom prometuje i prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, ističu iz Grada, tijekom izvođenja radova izvođač će osigurati alternativni režim prometa, kako bi sva vozila hitne pomoć kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim cestama mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

"U I fazi radovi se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod gradskog stadiona u dužini od cca 251m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod Stadiona. U II fazi radovi se izvode od križanja s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulice Kralja Tomislava, Dubrovačka, Blajburških žrtava do križanja s ulicom dr. Petra Rizza", priopćeno je.

Foto: PR Grad Mostar / FAZA II izvođenja radova – Plan preusmjerenja prometa Bijeli Brijeg – Avenija (Kralja Tomislava)

Podsjetimo, Ulica kralja Petra Krešimira IV redovno je plivala u fekalijama.

''Smrdi cijela ulica, govna plivaju, ovo je kritično! Ja više ne znam koji je ovo put da se ovo događa'', samo je jedna od reakcija čitatelja koji su nam javljali kako kanalizacija teče poznatom mostarskom ulicom.

Spomenuta ulica, već dugo vremena predstavlja problem u Mostaru gdje se svako malo začepe cijevi i dođe do izlijevanja kanalizacije, a kanalizacija sa sobom donese sebi svojstvene miomirise.

Kopirati
Drag cursor here to close