Alternativni režim prometa

Mostar - Konačno kreću radovi na sanaciji Ulice Petra Krešimira IV

U sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 07. 2023. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira lV trebala bi krenuti do konca srpnja, a odabrani izvođač radova na javnom natječaju je HP Investing d.o.o Mostara.

Vrijednost cjelokupnog projekta, l i ll faze sanacije, iznosi oko 935.000 KM, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Mostara.

U sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280.

''Ovaj projekt dovest će i do određenih promjena u režimu odvijanja prometa u ovom dijelu grada. Kako se tom ulicom prometuje i prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, tijekom izvođenja radova izvođač će osigurati alternativni režim prometa, kako bi sva vozila hitne pomoći kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim putovima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada'', navodi se u priopćenju.

U I. fazi, ističu, radovi se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod stadiona u dužini od cca 251m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod stadiona.

Foto: PR Grad Mostar / FAZA I izvođenja radova – Plan preusmjerenja prometa Bijeli Brijeg – Avenija (Kralja Tomislava)

U II. fazi radovi se izvode od križanja s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulice Kralja Tomislava, Dubrovačka, Blajburških žrtava do križanja s ulicom dr. Rizza

Foto: PR Grad Mostar / FAZA II izvođenja radova – Plan preusmjerenja prometa Bijeli Brijeg – Avenija (Kralja Tomislava)

O točnom datumu početka radova na terenu i stupanju na snagu izmijenjenog režima prometa javnost će biti blagovremeno obaviještena, odnosno kada izvođač radova, HP Investing, obavi sve potrebne neophodne predradnje za ovaj složen projekt .

Podsjetimo, Ulica kralja Petra Krešimira IV redovno pliva u fekalijama.

''Smrdi cijela ulica, govna plivaju, ovo je kritično! Ja više ne znam koji je ovo put da se ovo događa'', samo je jedna od reakcija čitatelja koji su nam javljali kako kanalizacija teče poznatom mostarskom ulicom.

Spomenuta ulica, već dugo vremena predstavlja problem u Mostaru gdje se svako malo začepe cijevi i dođe do izlijevanja kanalizacije, a kanalizacija sa sobom donese sebi svojstvene miomirise.

Kopirati
Drag cursor here to close