Pripremni radovi

Mostar: Počeli radovi na izgradnji Osnovne škole Vojno

Proteklog su tjedna počeli pripremni radovi na izgradnji Osnovne škole Vojno. Ograđeno je gradilište, postavljena je tabla, urađeni su premjeri i prvi iskopi, a uskoro se očekuje i ...
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 02. 2023. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog su tjedna počeli pripremni radovi na izgradnji Osnovne škole Vojno u istoimenom mostarskom naselju. Ograđeno je gradilište, postavljena je tabla, urađeni su premjeri i prvi iskopi, a uskoro se očekuje i početak zidarskih radova.

Prema tabli postavljenoj na ulazu u gradilište, izvođač radova je tvrtka EuroVic iz Mostara, po projektu koji je uradio Marijan Antunović, dipl.inž.arh. iz tvrtke Arhitekt d.o.o. Mostar. Kao nadzor radova naveden je Ivan Knezović, dipl.inž.građ. iz tvrtke Cadoro-ing d.o.o.

Investitor je Grad Mostar.

Ugovor za prvu fazu izgradnje potpisan je krajem 2022. godine. Nakon potpisivanje pisali smo kako je cijena ovih radova malo viša od 380 000 KM.

Kako je tada za Bljesak.info rekao stručni savjetnik u Službi za građenje i obnovu grada Mostara Slavenko Marić, u prvoj fazi izgradnje uradit će se konstrukcija objekta.

Rok za izvođenje radova je šest mjeseci od uvođenja u posao. Od navedenog iznosa kaže Marić, 100 tisuća KM je donacija županije, a razliku plaća Grad iz proračuna.

Cjelokupni radovi procijenjeni su na nekih milijun KM, što je teško isfinancirati iz gradskog proračuna, a kako kaže tražit će se novac i s drugih strana.

Okvirni sporazum je potpisan na dvije godine, najviše radi financiranja, rekao je na samom početku godine Slavenko Marić, stručni savjetnik u Službi za građenje i obnovu grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close