Područna škola Vojno

Mostar će dobiti novu školu vrijednu milijun maraka?

Lokacija nove škole, predstavljeno je u travnju na javnoj raspravi, trebala bi biti ispod sadašnjeg sportskog terena u Vojnu, odmah pored postojeće, derutne, drvene škole.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 09. 2022. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar planira izgraditi novi školski objekt procijenjene vrijednosti oko milijun maraka.

Riječ je o izgradnji objekta Područne škole Vojno, čime bi učenici tog prigradskog naselja konačno dobili dostojne uvjete za učenje.

Informacija o izgradnji objekta objavljenja je na Portalu javnih nabava. Grad, stoji u Obavijesti o nabavi, traga za više ponuđača s kojima planira potpisati ugovor.

Trajanje izgradnje planirano je na dvije godine, a projektnu dokumentaciju, navode, izradila je tvrtka Arhitekt d.o.o. Mostar.

Ime odabranih izvođača moglo bi biti poznato do kraja rujna, kada je planirano otvaranje pristiglih ponuda.

Lokacija nove škole, predstavljeno je u travnju na javnoj raspravi, trebala bi biti ispod sadašnjeg sportskog terena u Vojnu, odmah pored postojeće, derutne, drvene škole.

Ipak već je došlo do mogućeg kašnjenja, budući da je mještanima na raspravi rečeno kako bi kamen temeljac trebao biti postavljen do početka nove školske godine. Nastava je počela, ali bez temeljca nove zgrade. Objekt bi, rečeno je tada, trebalo biti gotov sljedeće godine.

Nova škola, kako je na raspravi kazao Damir Aničić ispred projektantske tvrtke, prostirala bi se na ukupno 600 četvornih metara.

“Projektom je predviđena škola koja ima podrum, prizemlje i kat. U školi će biti pet učionica od 39 kvadratnih metara. U prizemlju će biti tri učionice, zbornica i sanitarni čvor, posebno za nastavnike, posebno za učenike. Na katu su predviđene dvije učionice i višenamjensku dvorana od 150 kvadrata'”, rekao je ranije Aničić.

Idejni projekt koji je predstavljen mještanima, najavili su tada, trebao bi imati dodatne korekcije.

Kopirati
Drag cursor here to close