Tomislav Majić

Mostar: Plaća se naknada za atomska skloništa, a nitko ih ne gradi

''Ne možete ljudima uzimati neku naknadu, nije bitno koja je vrsta, a ne pružiti kontra uslugu. Onda je to harač, onda to nije naknada'', rekao je Predsjednik Udruženja LiNK u podcastu portala Bljesak.info.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 04. 2022. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iz zakona o građenju SFRJ ostala je obaveza plaćanja kada se dobiva građevinska dozvola, plaćanja dijela iznosa za gradnju atomskih skloništa. Od 1996. godine Grad Mostar i Gradska uprava to naplaćuju za svakog novog investitora. Ne možete dobiti građevinsku dozvolu dok niste i taj dio uplatili za gradnju atomskog skloništa,'' iznio je zanimljivu informaciju Tomislav Majić, predsjednik Udruženja LiNK gostujući u podcast emisiji Imam ideju portala Bljesak.info koja obrađuje teme iz gospodarstva.

''Recite mi koje je to atomsko sklonište napravljeno? Ja ga ne znam. U što su otišli ti novci koji su skupljani? Koliko je ukupno prikupljeno novca po tom osnovu u Gradskoj upravi, Odjelu za građenje? Nitko nema informacija, para nema. Sutra ako ozbiljno zapuca, što je znalo u nas biti, gdje ćemo se to skloniti?'', zapitao se Majić.

Predsjednik Udruženja LiNK u podcastu portala Bljesak.info, kojeg uređuje i vodi Miljenko Buhač, govorio je o tome što to treba platiti poduzetnik grada Mostara pod službenom komunalnom naknadom, kome plaća i što ima od toga?

''Do sada se puno toga uzima i od naroda i od poduzetnika, a adekvatna usluga se ne vraća. Znači, ne možete ljudima uzimati neku naknadu, nije bitno koja je vrsta, a ne pružiti kontra uslugu. Onda je to harač, onda to nije naknada. Znači, naknada je za nešto što si mi obećao da ćeš mi izvršiti. Ako ja to platim, ja očekujem da to bude urađeno, a ne da ja to još poslije moram posebno privatno platiti nekome da mi to napravi, ali sam to morao platiti gradu kao rentu za gradnju, zato što, recimo, ne mogu dobiti građevinsku dozvolu ako nisam to izmirio'', rekao je, između ostaloga, Majić.

Cijeli razgovor sa još više zanimljivih informacija i ideja možete pogledati ovoga petka na portalu Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close