Dan nakon koncerta

Kordić se zahvalio komunalcima jer su oprali šetnicu

''Potičem ih da i dalje vrijedno rade i da nam naš grad uvijek bude čist i uredan, kako zaslužuju svi naši sugrađani'', zaključio je prvi čovjek grada na Neretvi.
Vijesti / Politika | 17. 12. 2021. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grad Mostar / Čista šetnica

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zahvalio se komunalnim djelatnicima koji su se nakon adventskih koncerata pobrinuli da šetnica i mjesto na kojemu je održan koncert budu čisti i uredni.

"Raduju me prizori kojima jutros svjedočimo na šetalištu. Iako je veliki broj naših sugrađana i gostiju još sinoć ovdje provodio vrijeme u ugodnom druženju, vrijedni komunalni djelatnici pobrinuli su se da jutros imamo uredan i čist prostor'', poručio je Kordić.

Dodao je kako se u gradu vidi nova energija.

''Proteklih dana svima u Grad Mostar vidljiva je povećana aktivnost naših komunalnih djelatnika sto je rezultat nove energije i vizije imenovanih direktora. Potičem ih da i dalje vrijedno rade i da nam naš grad uvijek bude čist i uredan, kako zaslužuju svi naši sugrađani'', zaključio je prvi čovjek grada na Neretvi.

Samo dan prije Kordićeve objave oštrom porukom obratili su se djelatnici Komosa, koji su ljuti jer su u čišćenju grada Mostara zatekli radnike tvrtke ALBA.

''Pitamo zašto Grad Mostar još uvijek odbija da u cijelosti provede važeću Odluku o jedinstvenom komunalnom poduzeću JP Komunalno kada su uvjeti za to u potpunosti ispunjeni? Želimo poručiti da interesni lobiji određenih stranih firmi, bez obzira koliko bili snažni i koliko im džepovi bili duboki, neće uspjeti pobrisati javna mostarska poduzeća i njihove radnike! Na kraju - želimo također poručiti onima koji ovih dana u javnom prostoru ponovno šire neistine i dezinformacije, bilo zbog vlastite neupućenosti ili interesa određene strane firme ili svojih interesa (dioničari određene strane firme), da se točno znaju nadležnosti javnih podduzeća koje se bave komunalnim djelatnostima te da su iste regulirane zakonom, odlukama Gradskog vijeća i međusobnim ugovorima'', stoji u objavi sindikata. 

Oni su ranije najavili kako će tužiti Grad i gradonačelnika Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close