Rebalans

Mostar: Novac od uređenih dvorišta utrošiti na kante i štandove

Traženo je da se iznos od 15.000 KM, koji je ova služba ranije trošila na Nagradu za najuređenije dvorište i balkon, prebaci u stavku nabavka kanti za otpatke i drveni štandovi.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 11. 2021. u 12:28 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iznos predviđen za komunalne poslove i okoliš u Odjelu za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, prema Obrazloženju rebalansa Proračuna Grada Mostara, dokumentu koji će se sljedeći tjedan na sjednici naći pred gradskim vijećnicima, neće se mijenjati.

Naime, kako je navedeno, u okviru odobrenih proračunskih sredstava za 2021. godinu za rad Službe za komunalne poslove i okolinu u Odjelu za gospodarsko, komunalne i inspekcijske poslove utvrđeno je da će na pojedinim stavkama nedostajati sredstava, a da na nekim stavkama neće biti utrošena sva planirana sredstva.

Korekcija troškova

Iz tog razloga iz ovog odjela podnose zahtjev da se izvrši korekcija na način da se troškovi utroška električne energije s postojećih 320.000 KM umanje za 60.000 KM, te se prebace za stavku probni rad pročistača bez troškova električne energije, koji će tada iznositi 752.000 KM.

U obrazloženju stoji kako se zbog smanjenjog kapaciteta rada pročistača troši se manje električne energije, te da je povećanje stavke probni rad pročistača /bez troškova električne energije, zbog nastanka troškova osiguranja objekta.

Umjesto uređenih dvorišta dvorišta...

Također, traženo je da se iznos od 15.000 KM, koji je ova služba ranije trošila na Nagradu za najuređenije dvorište i balkon, prebaci u stavku nabavka kanti za otpatke i drveni štandovi.

U obrazloženju je navedeno kako zbog situacije sa covid-19 nisu utrošena sredstva za Nagradu za najuređenije dvorište i balkon, a da je obilaskom terena uočena potreba za povećanom nabavkom kanti za otpatake.

Ukupno će, s dodanih 15.000 KM, sredstva za kante i štandove iznositi 35.000 KM.

Podsjećamo, proračunom grada Mostara za 2021.godinu, prihodi i primici su planirani u ukupnom iznosu od 91.161.153 KM. Rebalansom su planirani u iznosu od 96.825.715 KM. Povećanje prihoda po Rebalansu je za 5.664.562 KM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close