Kordić

Mostar: Grad dobio Okolišnu dozvolu za novo odlagalište na Deponiji!

''Dodatna kazeta projektirana je na prostoru između stare deponije i ulazno-izlazne zone, odnosno sortirnice, za prostoru koji se trenutno koristi za iskop inertnog materijala.'', navodi se u odluci.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 01. 2023. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar je dobio Okolišnu dozvolu za Deponiju, objavio je na Facebooku mostarski gradonačelnik mario kordić.

Kako je naveo, Federalno Ministarstvo okoliša i turizma izdalo je okolišnu dozvolu J.P. Deponija d.o.o. Mostar te dodao kako to ''još jednom potvrđuje kako su napravljene sve potrebne aktivnosti kako bi se započeo proces sanacije Deponije''.

''U ponovnom postupku koje je uvjetovano presudom Kantonalnog suda u Sarajevu utvrđeno je kako su ispunjeni svi uvjeti na temelju kojih je izdana nova Okolišna dozvola s danom 16. siječnja, 2023. godine'', naveo je Kordić.

Mostarski gradonačelnik tvrdi kako ''sve navedeno potvrđuje kako su stvorene pravne pretpostavke i mogućnost za početak sanacije postojeće deponije Uborak - Buđevci, kako bismo konačno riješili ovaj izazov koji godinama muči sve žitelje Mostara''.

''Budući da smo prošli kroz proces višerazinske koordinacije, uključenja svih strana i konačno preispitivanje ranijih dozvola, očekujem da sada krene proces sanacije. Svaki sljedeći eventualni pokušaj opstrukcije ovog procesa bio bi protiv svih građana Mostara'', napisao je Kordić.

Kako se navodi u rješenju federalnog Ministarstva okoliša i turizma, okolišna dozvola se odnosi za dio regionalne deponije krutog komunalnog otpada, za dodatnu kazetu koja zauzima površinu od oko dva hektara.

''Dodatna kazeta projektirana je na prostoru između stare deponije i ulazno-izlazne zone, odnosno sortirnice, za prostoru koji se trenutno koristi za iskop inertnog materijala. Projektom je obuhvaćena samo sanitarna kazeta za odlaganje otpada, dok su svim ostali sadržaji zajednički s prethodnom tehnologijom prikupljanja, reciklaže i deponiranja'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close