„Brini o svojoj zemlji, jer ako ti nećeš ko će?!“

Sa mini deponije kod Bunskih kanala prikupljene 32 vreće otpada

Važnost očuvanja prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine prepoznala je i kompanija Molson Coors BH, koja sa svojim Ožujskim pivom već duže vrijeme provodi kampanju „Čuvaj, pazi, ne bacaj!“ uz poruku „Brini o svojoj zemlji, jer ako ti nećeš ko će?!“.
Gospodarstvo / Ekologija | 12. 10. 2022. u 14:12 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina bogata je prirodnim ljepotama, a jedna od njih sigurno su Bunski kanali. Kako bi ovaj prirodni biser ostao netaknut potrebno da je svi zajedno više vodimo računa o njegovoj čistoći.

Nažalost, na lokaciji u blizini Bunskih kanala u proteklom periodu formirana je divlja mini deponija sa mnogobrojnim sitnim i krupnim otpadom. Stoga je proteklog vikenda organizirana akcija čišćenja ove divlje deponije i šireg prostora Bunskih kanala.

Akciju je organizirao Omladinski klub „Novi val“ zajedno sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Neretva 1993“, ekološkom udrugom „Majski cvijet“, kao i Raft-eko klubom „Accent“ Tuzla, a u suradnji sa kompanijom Molson Coors BH i brendom Ožujsko pivo.

PR  / Sa mini deponije kod Bunskih kanala prikupljene 32 vreće otpada

„U toku ove akcije prikupljene su 32 vreće otpada, a sudjelovalo je 25 volontera iz navedenih organizacija. Cilj nam bio je djelovati na svijest građana o važnosti očuvanja prirode i tako poboljšati uvjete života svih građana unutar lokalne zajednice“, kazali su iz Omladinskog kluba „Novi val“.

Važnost očuvanja prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine prepoznala je i kompanija Molson Coors BH, koja sa svojim Ožujskim pivom već duže vrijeme provodi kampanju „Čuvaj, pazi, ne bacaj!“ uz poruku „Brini o svojoj zemlji, jer ako ti nećeš ko će?!“. Upravo je u sklopu ove kampanje istaknut i značaj Bunskih kanala, te je njihova ljepota istaknuta na bilbordima širom Bosne i Hercegovine, s pozivom građanima da brinu o svojoj zemlji.

PR  / Sa mini deponije kod Bunskih kanala prikupljene 32 vreće otpada

„Očuvanje prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine jedan je od naših zadataka koji uspješno provodimo u protekle dvije godine. Do sada smo, zajedno sa različitim partnerima, očistili brojne rijeke, planine i jezera, a nastavljamo tako i u narednom periodu. Ono što je primjetno jeste da se svijest građana budi o problemu zagađenja u našoj Bosni i Hercegovini. Nadamo se da će se taj trend nastaviti i dalje“, kazao je Goran Mišić, brend menadžer kompanije Molson Coors BH.

Kako je sve izgledalo na terenu pogledajte u videu

Kopirati
Drag cursor here to close