20 godina od plana

Mostar: Gdje je obrazovno-sportsko-stambena cjelina?

Točno prije 19 godina, 30. ožujka 2002. godine, Općinsko vijeće općine Stari Grad je odobrilo izradu regulacionog plana
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 03. 2021. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrazovno-sportsko-stambena cjelina povezana prometnicom preko rijeke Neretve. Bio je to cilj regulacijskog plana za mostarski Sjeverni logor.

Naime, točno prije 19 godina, 30. ožujka 2002. godine, Općinsko vijeće općine Stari Grad je odobrilo izradu regulacionog plana "Sjeverni logor", koji bi budućnosti trebao činiti obrazovno-sportsko-stambenu cjelinu povezanu prometnicom preko rijeke Neretve.

''Zbog strateške važnosti ovog kompleksa za općinu organizirat će se javna, a potom i stručna rasprava. Tijekom sjednice Općinsko vijeće općine Stari Grad donesena je Odluka o prenošenju poslova i zadataka upravljanja i održavanja svjetlosno signalnih uređaja-semafora na području općine, na općinu "Grad Mostar"'', objavljeno je iz priopćenja na portalu Bljesak.info skoro prije dva desetljeća.

O spomenutom planu govorilo se i u svinju 2018. godine kada je rečeno kako su iz plana ''modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa sportsko-rekreacijskim, vjerskim i obrazovnim sadržajima'', ''neki već izgrađeni i stavljeni u funkciju''

Salem Bubalo, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje i planiranje grada Mostara, rekao je kako se radi o jednom kompleksnom i dugoročnom projektu, ''čije obrise možemo vidjeti iz dana u dan''.

''Sjeverni logor je projekt na duge staze. To je praktično grad u gradu, koji će imati oko 15.000 stanovnika s 3000 novih stambenih jedinica. Polako se krenulo u realizaciju plana na terenu, on se trenutačno najviše odnosi na uređenje infrastrukturnih sadržaja'', rekao je tada Bubalo pojasnivši kako je sve do bivše robne kuće Razvitak obuhvaćeno ovim planom.

Rekao je kako je kroz cijeli projekt planirana i izgradnja ''više od 4000 stambenih jedinica, brojnih sportskih objekata, poput sportske dvorane i olimpijskog bazena, kao i poslovnih objekata te izgradnja novog gradskog stadiona po UEFA standardima, koji će primati oko 40.000 posjetitelja, a imat će i 5000 parking mjesta''.

Kopirati
Drag cursor here to close