Građani nisu oduševljeni

Mostar: Fontana na kružnom toku smanjuje preglednost vozačima

''Zamisao da se tu napravi kružni tok to je ok, samo što je previsoko i nema preglednosti nikakve'', rekao je jedan Mostarac.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 04. 2023. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogo polemike posljednjih mjeseci izazivala je gradnja fontane na kružnom toku u Mostaru vrijednom više od milijun maraka. Radovi su započeli krajem kolovoza prošle godine, a osim njegove vrijednosti građanima i stručnjacima tijkom same gradnje bio je sporan izgled i visina fontane kao i način na koji se cijeli projekt izvodi.

Raskrižje sa semaforima u Titovoj ulici u Mostaru zamijenio je milijunski kružni tok, a danas je u rad puštena i fontana. Komentari brojnih građana bili su da je fontana previsoka i da je smanjila preglednost vozačima, ali i da sami radovi na cijelom projektu traju predugo, piše N1.

''Preveliko je i ne vidiš auta iz suprotne strane koja voze, ovo je ruglo i ovo nigdje nema. Zamisao da se tu napravi kružni tok to je ok, samo što je previsoko i nema preglednosti nikakve'', rekao je jedan od Mostaraca.

I drugi ističe da je problem vidljivost: ''Loša je vidljivost s druge strane, nešto manje bi bilo ljepše.''

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, ranije je za N1 kazao da je sve stvar ukusa, odbacujući optužbe za netransparentno djelovanje u ovom slučaju.

Osim kružnog toka s fontanom dio projekta su prilazne ceste kao i podzemne instalacije. Ukupna vrijednost premašila je milijun KM.

Kopirati
Drag cursor here to close