Idemo van

Mostar - Djeca vrtića 'Zvončić' konačno dobila dvorište za igru

Pri kraju su radovi na izgradnji dvorišta jedinice Zvončić koja spada u 'Dječje vrtiće Mostar'.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 01. 2024. u 10:23 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeca koja pohađaju vrtićku jedinicu Zvončić, smještenu u mostarskom naselju Centar 2, konačno će moći uživati i u čarima igre na otvorenom.

Naime, pri kraju su radovi na izgradnji dvorišta ove jedinice koja pripada 'Dječjim vrtićima Mostar'. U prošloj godini Grad je uložio oko 100 tisuća KM za obnovu unutarnjih prostorija ove jedinice, čime su, kako govori ravnateljica Danijela Kegelj, uvjeti znatno bolji.

Foto: Bljesak.info / Dvorište za igru jedinice Zvončić

Ovaj vrtić trenutno pohađa 48 djece, te unatoč posljednjim poboljšanjima, za ovaj dio grada postoji potreba, kako navodi ravnateljica, za vrtićem većeg kapaciteta.

''Ovo je investicija koju je vodio Grad Mostar i jako puno će značiti za kvalitetu boravka djece u vrtiću jer konačno imaju taj prostor i mogu provoditi vrijeme vani. Uvjeti su bolji nego što su bili no svakako da u ovom dijelu grada postoji potreba za vrtićem većeg kapaciteta'', rekla je za Bljesak.info ravnateljica mostarskih gradskih vrtića.

Foto: Bljesak.info / Dvorište za igru jedinice Zvončić

Navela ja kako je Zvončić posljednja od šest jedinica koja je dobila dvorište, dok će dodatni radovi biti potrebni i na poboljšanju kvalitete dvorišta jedinice Mrvica, smještene u sklopu tržnog centra Piramida.

 ''S ovim smo konačno dobili sve, no svakako morati će se raditi na povećanju kvalitete određenih dijelova. Jako puno je uloženo u jedinicu Sunce na Bijelom brijegu, koja je u cijelosti obnovljena i jako kvalitetno urađena. Ovom politikom gdje Grad ide s obnovom jednog po jednog vrtića mislim da se značajno doprinosi kvaliteti boravka djece u vrtićima'', dodala je ravnateljica.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close