"Zadovoljni, sretni, zahvalni..."

Kordić posjetio renovirani vrtić 'Sunce' i Udrugu 'Vedri osmijeh'

U vrtiću 'Sunce' završeni su radovi na renoviranju i adaptaciji koji su povećali kvaliteta rada s djecom.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 12. 2023. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić u utorak su posjetili vrtić 'Sunce' na Bijelom brijegu i Udrugu 'Vedri osmijeh' u Rodoču.

U vrtiću 'Sunce' završeni su radovi na renoviranju i adaptaciji koji su povećali kvaliteta rada s djecom.

Grad Mostar je uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova HR, UNDP- ja i Ministarstva prostornog uređenja FBiH u potpunosti osigurao sredstva za realizaciju ovog projekta.

"Želimo podići kvalitetu predškolskog odgoja u našem gradu. Ovo je jedan u nizu projekata koje smo realizirali, a kao što smo i najavljivali idemo u proces povećanja kapaciteta vrtića, jer smo svjesni nedovoljnog broja mjesta za djecu u vrtićima. Bili smo aktivni u privlačenju sredstava sa viših razina, te iz Republike Hrvatske za ovaj hvalevrijedan projekt i nastavit ćemo u tom kontekstu zajedno s djelatnicima vrtića", poručio je Kordić.

Ravnateljica JU Dječji vrtići Mostar Danijela Kegelj je iskazala zadovoljstvo poboljšanjem infrastrukture u vrtićima u Mostaru.

"Ovaj objekt se nije cjelovito obnavljao od 1995. godine i mi smo stvarno sretni što je Grad izdvojio sredstva za njegovu adaptaciju. Primjetna je promjena Grada u odnosu prema vrtićima u odnosu na ranije, sada sve ide sustavno. Osim vrtića 'Sunce' renovirana je jedinica 'Zvončić' u Centru 2, te nam je preostao još jedan vrtić u kojemu trebamo raditi utopljavanje objekta. Zadovoljni smo, sretni i zahvalni", naglasila je Kegelj.

Gradonačelnik i načelnik Odjela društvenih djelatnosti posjetili su i Udrugu 'Vedri osmijeh' čije su prostorije obnovljene, kao i okućnica imanja u Rodoču gdje su zasađene biljke koje pomažu relaksaciji i smirenju.

Kopirati
Drag cursor here to close