Šuška se, šuška

Mostar će dobiti prvi hotel Hilton u BiH

Rekonstrukcija Hotela Neretva u proteklom periodu bila je zaustavljena zbog koronavirusa, ali Turkić je dodala da radovi ponovo počinju u ožujku 2023. godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 12. 2022. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska franšiza hotela Hilton uskoro će imati svoje kapacitete i u Bosni i Hercegovini, a kako Klix.ba piše, zainteresirani su za Hotel Neretva u Mostaru.

Naime, Hotel Neretva bi trebao biti samo jedan od nekoliko projekata na području Bosne i Hercegovine koji Hilton želi realizirati, a tim povodom direktorica investitora Interšpeda Enisu Turkić potvrdila je kako Hilton i Interšped imaju razgovore o više projekata.

"Možemo potvrditi da spomenute kompanije rade na mogućem razvoju više projekata na području BiH. Međutim, javnost će o tome biti službeno obavještena na Međunarodnom hotelskom investicijskom forumu (IHIF) koji se održava u svibnju 2023. godine u Berlinu", izjavila je Turkić za Klix.ba.

Rekonstrukcija Hotela Neretva u proteklom periodu bila je zaustavljena zbog koronavirusa, ali Turkić je dodala da radovi ponovo počinju u ožujku 2023. godine.

"Imali smo sastanak s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i na istom smo najavili nastavak radova za mjesec ožujak naredne godine uz planirani završetak u lipnju 2024. godine, a što evo potvrđujemo i ovom prilikom. Naglašavamo, zbog javnosti, da će Hotel Neretva zadržati potpuno autentičnu fasadu", dodala je Turkić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u izjavi za Klix.ba je potvrdio da je održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici navedenih kompanija ta da ga raduje da će Mostar uskoro dobiti obnovljeni Hotel Neretva i nove smještajne kapacitete iza kojih bi trebalo stajati ime svjetske hotelske franšize Hilton.

Kopirati
Drag cursor here to close