Gdje sa smećem?

Mještani najavili: Nova blokada ilegalne deponije južno od Mostara

Naime, Rajič je najavio kako će mještani naselja južno od Mostara, zbog odvoženja smeća na u ovaj dio grada, u srijedu 4. ožujka krenuti s blokadom ove ilegalne deponije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 03. 2020. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 ''Ovo ovako više ne može, idemo i s blokadom na Čekrku. Niti jedan kamion JP Parkovi, niti ovih drugih silnih poduzeća što nam ovako lijepo čiste grad, neće moć proći'', rekao je to Lazo Rajič, jedan od nezadovoljnih mještana Jasenice na sastanku u Gradskoj vijećnici u Mostaru održanom vezano za problematiku J.P. Deponija d.o.o. Mostar.

Naime, Rajič je najavio kako će mještani naselja južno od Mostara, zbog odvoženja smeća u ovaj dio grada, u srijedu 4. ožujka krenuti s blokadom ove ilegalne deponije.

'Preko naših leđa'

''Uvijek se lomilo preko naših leđa. Ne znam je li samoinicijativno direktor JP Parkovi Dragan Krtalić odlučio da se deponira ne ovu lokaciju ili je to nalog od Gradske uprave, zato sad i pitam. Ovo što se trenutno događa, ne može gore'', rekao je Rajič.

Mještanin Jasenice navodi kako Parkovi, koristeći izgovor da je na tom mjestu garaža njihovog poduzeća, odlažu smeće već danima, od kada je nastupila blokada na Uborku.

I direktor ovog poduzeća, u ranijem razgovoru za Bljesak.info, potvrdio je kako smeće odlažu na ovim lokacijama , te da je to privremeno rješenje dok se situacija s blokadom ne riješi.

''Svaki dan imamo obećanja da će se nešto riješiti. Stoga, smeće tovarimo prema Uborku, u nadi da će nas pustiti, zatim gore čekamo po pet, šest sati i u konačnici se vratimo na Bišće polje gdje istovarimo kamione'', rekao je ranije za Bljesak.info Dragan Krtalić, direktor JP Parkovi opisujuću proceduru po kojoj posluju posljednjih dana, od kada je blokada deponije stupila na snagu.

FOTO: Bljesak.info /  Privremeno se smeće odlaže na jednu od lokacija Parkova na Bišću polju

Krtalić je tada poručio kako je svjestan da ni to nije rješenje, ali da su u trenutno novonastaloj situaciji primorani 'činiti nešto'.

''Bolje je s toga da smeće, kao što smo to činili i prethodnih puta, stavljamo na jedno mjesto pa ga u konačnici, kad se stvari srede prebacimo na lokaciju deponije, nego da se ono gomila po gradu. To nisu neke velike količine koje odvozimo, ali radimo najbolje što možemo'', rekao je.

'Nikad se nije čistilo'

Tvrdnje da će se smeće s ovih lokacija u konačnici ukloniti opovrgnuo je Rajič, koji navodi kako se ''nikada u zadnjih deset godina dolje ništa nije počistilo''.

Prije godinu, dvije bilo je riječi i da će se na tom području graditi spalionica i tada smo mi pisali oko toga. Kakvi sastanci, ovo se tiče nas i nećemo ovo više dozvoliti. Nikad se dolje to nije počistilo u zadnjih deset godina, koliko toga ima u krugu'', rekao je Rajič.

Podsjećamo, u Gradskoj vijećnici održan je sastanak s predstavnicima udruženja građana 'Jer nas se tiče', vezano za problematiku J.P. Deponija d.o.o. Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close