Linije

Misteriozna boja na mostarskim cestama

Kako šutnja traje, tako boja, pa makar bila i nanesena u sklopu novih radova, nestaje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 03. 2022. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još od 10. sjednice gradskog vijeća Grada Mostara iz kolovoza prošle godine čeka se odgovor na pitanje kakva se to boja koristi prilikom iscrtavanja horizontalne signalizacije na mostarskim ulicama.

Kako šutnja traje, tako boja, pa makar bila i nanesena u sklopu novih radova, nestaje.

Pitanje je tada postavio dopredsjednik Gradskog vijeća Ivan Zelenika rekavši kako bi informacija o bojama koje se koriste na mostarskim prometnicama bila od koristi roditeljima čija djeca šaraju zidove.

''Pitanje ću postaviti u ime roditelja čija djeca vole svoje emocije i talenat za slikarstvo iskoristiti pa obojiti zidove dnevnog boravka, hodnika i soba, pa su me zamolili ako možemo ikako doći do tehničke specifikacije i atesta kojom se boji horizontalna signalizacija u Gradu Mostaru, njima bi bila jako korisna obzirom da ono djeca što pošaraju po zidovima ponedjeljkom i utorkom do vikenda bi već bilo nestalo sa zidova, time bi djeca ovoga dobila novi prostor za bojanje, a roditelji ne bi vikende koristili da kreče ponovo stanove, nego bi mogli iskoristiti u prirodi, itd. Znači u pitanju je definitivno atest s proizvođačem boje i tehnička specifikacija, sa svim karakteristikama, znači noćna i dnevna refleksija, proklizavanje, broj nanosa i premaza, kao i film koji se nanosi za horizontalnu signalizaciju u Gradu Mostaru. Detaljno sam ja to elaborirao u pitanju, a ovako sarkastično postavljam pitanje'', rekao je tada Zelenika.


I mostarsko komunalno poduzeće zatražilo je podatke o bijeloj boji koja se koristi za crtanje horizontalne signalizacije na mostarskim cestama.

Odgovora nema, a boje, čini se, ostavljaju samo tragove u proračunu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close