Novalićev plan za iduću godinu

Među projektima vrijednim 165 milijuna KM i brza cesta Široki Brijeg - Mostar

Napomenuo je da su ti projekti predviđeni i u proračunu Federacije BiH koji još nije razmatrao Parlament FBiH sa 150 milijuna KM u izvedbi i 15 milijuna KM u projektiranju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 12. 2021. u 18:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto:Fena / Novalič u Brčkom

Federalni premijer Fadil Novalić izjavio je da su na današnjem tehničkom i operativnom sastanku u Brčkom glavne teme razgovora bile putna infrastruktura, odnosno brze ceste, elektrifikacija pruge, te plinski koridor.

''Sa mnom su ovdje i dva ministra, prometa i komunikacija Denis Lasić, te energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić čiji resori pokrivaju projekte o kojima smo razgovarali, kao i direktori koji trebaju da izvršavaju ovo što se mi danas dogovaramo, a to su direktori JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder, Željeznica FBiH Enis Džafić i BH Gasa Mihajlo Krmpotić. Oni su dobili zadatke koje moraju u narednom razdoblju točno do određenog vremena obaviti kako bi mogli pristupiti tim projektima'', izjavio je Novalić.

Napomenuo je da su ti projekti predviđeni i u proračunu Federacije BiH koji još nije razmatrao Parlament FBiH sa 150 milijuna KM u izvedbi i 15 milijuna KM u projektiranju.

Video: Novalić u Brčkom: Projekti vrijedni 165 miliona KM

''Dakle, 165 milijuna KM su praktično tri točke: Tuzla- Brčko-Orašje, zatim Bihać - granica Hrvatske na Velikoj Kladuši i to je točka Široki Brijeg - Mostar, a radi se o brzim cestama. Ne čekajući čak niti red koji je vezan za projekat autoputa od Beograda do Sarajeva, to ne isključuje ovo naše djelovanje. Želimo to preteći i početi raditi već naredne godine. Idejni projekat se radi u Autocestama FBiH'', naveo je Novalić.

Razgovaralo se i o tome da se otvori idejni projekat kada je riječ o plinu, a istovremeno je Željeznicama naloženo da rade idejni projekat za elektrifikaciju. Dvije od ove tri točke, dodao je Novalić, imaju veze s Hrvatskom gdje se radi o interkonekcijama.

''Vlada Federacije BiH će putem ova dva ministarstva uputiti Vijeću ministara zahtjev za kontakt s hrvatskom stranom, ali bez obzira na sve, mi ćemo to raditi'', naglasio je Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close