Infrastruktura

Livno traži projekte

Grad će odabrane projekte sufinancirati s 50 posto potrebnih sredstava za realizaciju kako je to radio i prijašnjih godina.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 11. 2019. u 10:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Livno objavio je javni poziv za prikupljanje prijedloga infrastrukturnih projekata koje će Grad sufinancirati u 2020. godini.

Kako je za Fenu kazao pomoćnik gradonačelnika Livna za investicije i razvoj Josip Vidović, ovo je prvi put da Grad javnim pozivom prikuplja prijedloge građana za infrastrukturne projekte koje građani smatraju značajnim za realizaciju.

''Ranijih godina sufinancirani su projekti poput asfaltiranja, izgradnje i rekonstrukcije vodovodnih i kanalizacijskih mreža, uređenja okoliša i slično. Ove godine uveden je i ovaj način na koji građani mogu kandidirati projekte i projektne ideje koje smatraju potrebitim za realizaciju, a koji nisu i ne moraju biti izravno vezani za njihovu mjesnu zajednicu, naselje ili ulicu'', kazao je Vidović.

Grad će odabrane projekte sufinancirati s 50 posto potrebnih sredstava za realizaciju kako je to radio i prijašnjih godina.

Sve ideje i prijedlozi infrastrukturnih projekata moraju biti sukladni ciljevima i prioritetima koji su utvrđeni Integriranom strategijom razvoja općine Livno 2014. - 2023. godine.

Projekti moraju biti od općeg interesa i zadovoljiti potrebe većeg broja korisnika, ne mogu se prijaviti projekti čija je realizacija planirana ili je već započela te vrijednost projekta za investiranje ne može biti manja od 30.000 maraka, navedeno je u javnom pozivu koji ostaje otvoren do 15. studenoga.

Kopirati
Drag cursor here to close