Općina

Kupres: Poziv privatnim iznajmljivačima da prijave usluge smještaja

Riječ je o provedbi Odluke o visini godišnje pristojbe za djelatnost iznamljivanja i smještaja u turizmu do najviše 10 soba, odnosno 20 kreveta, u iznosu od 20,00 maraka po jednom krevetu...
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 01. 2020. u 14:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Služba za gospodarstvo, financije i inspekcijske poslove općine Kupres pozvala je privatne iznajmljivače na prostoru općine Kupres koji pružaju usluge iznajmljivanja soba u domaćinstvima, apartmanima, studio-apartmanima, kućama za odmor te smještaja u kampovima, a do tri zvjezdice, da podnesu zahtjev za razvrstavanje, minimalne uvjete i kategorizaciju objekta u kojima se pružaju te usluge.

Riječ je o provedbi Odluke o visini godišnje pristojbe za djelatnost iznamljivanja i smještaja u turizmu do najviše 10 soba, odnosno 20 kreveta, u iznosu od 20,00 maraka po jednom krevetu, koju je Općinsko Vijeće općine Kupres donijelo u srpnju prošle godine.

Iz nadležne općinske službe napominju da je na području općine Kupres trenutno u funkciji pet hotela i 800 ležaja u privatnom smještaju i provedbom gore spomenute odluke znatno bi se popravio općinski Proračun.

Prema njihovim zadnjim podacima, mali broj je onih koji se odazvao na ovaj poziv, te su poručili da će nastaviti s informiranjem i pozivanjem vlasnika i da će njihova inspekcijska služba obilaziti teren.

Iz Službe za gospodarstvo, financije i inspekcijske poslove navode da je također slab odaziv i osoba koje nemaju prebivalište u Kupresu, a posjeduju u toj općini nekretnine ali da dolaskom turista očekuju povećanje i tog broja prijava.

Prije usvajanja gore spomenute odluke, na jednom od sastanaka kojeg je organizirala kupreška općina u suradnji s Asocijacijom za ekonomski i gospodarski razvitak - REDAH na temu "Legalizacija privatnog smještaja", istaknuto je da se samo 30 posto napravljenih objekata za smještaj na području ove općine koristi za vlastite usluge, dok se ostalo sve iznajmljuje.

Da bi se u vrijeme turističke sezone izbjegle neugodnosti kako za goste tako i za stanovnike ove općine dolaskom županijske inspekcije i policije, općina je poduzela aktivnosti i donošenjem ove odluke kojom nastoje regulirati ovu oblast bez represivnog aparata, poručili su iz Službe za gospodarstvo, financije i inspekcijske poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close