"Plodno tlo"

Kordić pozvao Francuze da investiraju u Mostar

Gradonačelnik je upoznao veleposlanicu sa prilikama u Mostaru te s inicijativama koje žele provesti u idućem mandatu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 03. 2021. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Nj.E. Christine Toudic, veleposlanicu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanica Toudic čestitala je gradonačelniku Dr. Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara te kazala kako je ovo jedan od njezinih prvih posjeta u mandatu u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik je upoznao veleposlanicu sa prilikama u Mostaru te s inicijativama koje žele provesti u idućem mandatu.

Pozvao je veleposlanicu da iznađu načina kako zainteresirati francuske poslovne kompanije da dođu i investiraju u Mostar, jer grad ima potencijala, a gradska vlast želi sa svoje strane čim prije kreirati bolju poslovnu klimu za ulaganja i gospodarsku suradnju.

Veleposlanica je istaknula kako se zbog pandemije europske kompanije sada više okreću ovom dijelu nego dalekim istočnim zemljama, a to je šansa za BiH i Mostar i postoji mogućnost poslovne suradnje i otvaranje proizvodnih pogona.

U tom kontekstu spomenula je i francusku razvoju agenciju koja će od iduće godine biti prisutna u BiH, posebice na polju obrazovanja i klime.

Gradonačelnik je kazao kako Mostar ima sveučilište i univerzitet s velikim brojem studenata i svakako je obrazovanje segment u kojem se može iznaći prostor za suradnju i konkretne projekte.

Izrazio je i želju da se Mostar bratimi s nekim od francuskih gradova, a veleposlanica je podržala taj prijedlog i rekla kako će se osobno angažirati jer da takva suradnja sada može biti na obostranu korist i interes.

Kopirati
Drag cursor here to close