Mostarski gradonačelnik

Kordić o vodi, tribinama i godini 2025.

Govoreći o izgradnji sportske dvorane, rekao je kako se gradi trenutno pet dvorana u Mostaru.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 08. 2023. u 14:35 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povećanje cijena vode je zakonsko usklađivanje koje je Grad Mostar morao uraditi, rekao je medijima mostarski gradonačelnik Mario Kordić nakon sjednice Gradskog vijeća.

Na sjednici je, naime, usvojena odluka o povećanju, odnosno regulaciji, cijena vode u Mostaru, a sjednica je, pohvalio se gradonačelnik, bila najbrža sjednica u radu ovog saziva Gradskog vijeća.

''Ovo su minimalne korekcije cijena prema gore. Naime, ispod deset posto je povećanje metra kubnog vode. Ovi drugi nameti koji će se vidjeti na računima naših građana sigurno da će se protumačiti kao udar na džep. Međutim, to je zakonsko usklađivanje nekih normi koje do sada nismo imali'', rekao je i dodao kako ''sada slijedi racionalizacija troškova u Vodovodu''.

Odgovarajući na pitanje portala Bljesak.info o tome kako se odluka o povećanju osnovice uposlenih u Gradskoj upravi donosi na kraju osmog mjeseca a plaće s izmijenjenom osnovicom su isplaćene već u sedmom mjesecu, Kordić je rekao da je bitno da su plaće isplaćene i da se radi o tehničkoj stvari.

Govoreći o izgradnji sportske dvorane, rekao je kako se gradi trenutno pet dvorana u Mostaru.

''Sve one su financijski osigurane da se završe. Uvijek je u fokusu velika dvorana koju smo počeli kaotiga prije 40 godina. Prije par dana smo imali završne dogovore oko slanja aplikacije za kredit prema Centralnoj banci Vijeća Europe'', rekao je Kordić dodavši da to ide dobrim tempom.

''Naša želja su i realna očekivanja su da smo do kraja godine na etaži plus pet što bi značilo da imamo kompletne tribine završene. Tijekom sljedeće godine, ako ne bude nekih objektivnih razloga da usporavamo, je realno očekivati da radimo i fasadnu oblogu i negdje tamo 2025. konačno, nakon 40 godina, da je i završimo'', rekao je Kordić i naveo kako je ''dinamika prilično dobra''..

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close