#Uborak

Kordić o prestanku blokade: Sanacija deponije nema alternativu!

Naveo je kako, zahvaljujući činjenici da je sud odbio žalbu inicijative, sada imaju priliku početi s implementacijom plana prilagodbe.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 11. 2023. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Drago mi je da je inicijativa Jer nas se tiče prestala s prosvjedima i blokadama koji u konacnici ne donose ništa dobro. Apsolutno smo svi opredjeljeni u implementaciji plana prilagodbe koji podrazumijeva sanaciju deponije i njezino zatvaranje, kako u planu i stoji'', komentirao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić prestanak blockade deponije Uborak.

Naveo je kako, zahvaljujući činjenici da je sud odbio žalbu inicijative, sada imaju priliku početi s implementacijom plana prilagodbe.

Negativna tema

''Vjerujem da ćemo u koordinaciji s nadležnim ministarstvom u vladi Federacije BiH uskoro realizirati sve potrebne korake kako deponija Uborak vise ne bi bila negativna tema, a posebno problem za sve naše stanovnike'', naveo je Kordić.

Podsjećamo, iz Građanske inicijative "Jer nas se tiče" u ponedjeljak 20. studenog objavili su kako se povlače iz blokade deponije Uborak.

''Razlog tome je što smo mi građani koji vode brigu o Mostaru i građanima Mostara pred nadolazeće praznike gdje će nam u goste doći ogroman broj turista. Za razliku od lažova Maria Kordića i Salema Marića mi još jednom pokazujemo da vodimo brigu prvenstveno o zaštiti zdravlja građana Mostara i Hercegovine. Lažovima i foteljašima pokazali smo da mi nismo odustali od naših zahtjeva, pokazali smo vam da nas ne možete uplašiti, pokazali smo vam da možemo blokirati deponiju Uborak kada god želimo i da nas hvala Bogu ima i više nego dovoljno a ne kao što lažov Salem Marić to izjavljuje'', naveli su u obavijesti na svojoj službenoj Facebook stranici.

Gore nego ikada

Pozvali su sve razine vlasti da reagiraju, i ministricu okoliša i turizma Nasihu Pozder, da zapečati deponiju Uborak jer je, kako navode, stanje gore nego ikada.

''Ovo sve ne znači da možda deponija Uborak već narednog tjedna neće biti blokirana ukoliko ne ponudite konačno rješenje. Građane grada Mostara molimo za strpljenje i podršku jer ovo je borba koju bijemo i za vas'', naveli su.

Podsjećamo, članovi Građanske inicijative "Jer nas se tiče" i stanovnici naselja sjevernog mostarskog predgrađa, u subotu 18. studenog, krenuli su u novu blokadu deponije Uborak. Ova odluka uslijedila je nakon, kako navode, nastavka ignorantovog odnosa mostarskih gradskih vlasti prema problemu deponije smrti i svojevrsnoj ekološkoj bombi koja izravno ugrožava živote desetine tisuća građana.

 

Kopirati
Drag cursor here to close