Rješenje za Mostar?

Kordić najavio mogućnost spajanja više komunalnih poduzeća u jedno

27. srpnja vijećnici će raspravljati o javnim poduzećima Grada Mostara, najvažnije će biti iznijeti podatke u kakvom stanju se nalaze komunalna poduzeća ovog grada.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 07. 2021. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik grada Mostara Mario Kordić obratio se video porukom Skupštini građana Mostara koja se danas okupila i razmatrala preporuke na temu čistoće grada Mostara i onoga što će u konačnici predložiti Gradskom vijeću Mostara da uradi po tome pitanju.

S obzirom da će se pred gradskim vijećnicima, u utorak 27. srpnja, naći rasprava o javnim poduzećima Grada Mostara, Kordić je naveo kako će tom prilikom biti najvažnije iznijeti podatke u kakvom stanju se nalaze komunalna poduzeća ovog grada i kojem smjeru će ići njihov razvoj.

Video: Skupština građana Mostara - Obraćanje gradonačelnika Mostara, Maria Kordića

Čistoćom se u Gradu bave javna poduzeća Komunalno, Komos koji je u stečaju, Parkovi, Deponija Uborak i poduzeće Deponija d.o.o. Ideja je da se u idućih tri do šest mjeseci napravi reorganizacija ovih firmi.

Kako je kazao Kordić, ideja je da se pokušaju neke od firmi spojiti, ili barem pokuša izbjeći mogućnost da više firmi radi jedan te isti posao. Ističe da to pravi problem kad je u pitanju zajednička komunalna potrošnja, odnosno podjela sredstava kad je u pitanju čistoća u gradu na te firme koje se preklapaju u istim poslovima.

''Već smo komunicirali s vijećnicima i detektirali u čemu je problem. Naše iduće aktivnosti ići će u smjeru da ova poduzeća probamo integrirati u jedno veće ili ostaviti više poduzeća, s tim da ćemo nadležnosti tih poduzeća rasporediti tako da se jedni bave jednim poslom, a drugi drugim'', objasnio je.

Kako je pojasnio, to bi značilo da bi se naprimjer, J.P. Parkovi bavili jednim dijelom komunalnih poslova u Gradu Mostaru, a J.P. Komunalno drugim dijelom, na način da se njihovi poslovi ne preklapaju, nego da budu dio jednog velikog sustava.

S obzirom da je J.P. Komos u stečaju postoji ideja da se on spoji s J.P. Komunalnim kao jedinstvena firma, ali, ističe Kordić, to se neće napraviti dok se ne uradi detaljna analiza što će se dogoditi kad se imovina i djelatnici jednog poduzeća spoje s drugim.

 

Kopirati
Drag cursor here to close