Sjednica

Kordić: Mostar se budi

Kada je u pitanju lokalitet bivše Fabrike duhana u Mostaru, Kordić je kazao kako je tu planirana izgradnja poslovno stambenog kompleksa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 11. 2023. u 16:45 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posebno sam ponosan na projekt Razvitka jer to preko 30 godina nitko nije uspio raspetljati niti se usudio ulaziti u to, kazao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Ističe kako su (Grad Mostar) hrabro krenuli u to i danas je donesen regulacijski plan nakon kojeg će se početi na tom lokalitetu nešto raditi.

"S investitorom smo razgovarali i naravno uvjet naš za daljnji postupak će biti da se riješi tih 60-ak stanova. Ne znam kojom dinamikom će to ići ali ovo je prvi korak da možemo razmišljati o tome", dodaje Kordić.

Kada je u pitanju lokalitet bivše Fabrike duhana u Mostaru, Kordić je kazao kako je tu planirana izgradnja poslovno stambenog kompleksa.

"Radi se oko 40ak tisuća kvadrata i o ozbiljnoj investiciji u gradu koja je od danas realna i ona će se dogoditi".

"Vidjeli ste evo Centar 2, odnosno bivši Žitopromet je krenuo u izgradnju, Oaza 2, pa će ići Fabrika duhana i Razvitak, a nedavno smo prodali i 15 tisuća kvadrata u Sjevernom logoru i zaista mogu reći kako se Mostar budi. Sad konačno vidite u kojem smjeru idemo. Trajalo je koliko jeste i mislim da smo u rekordnom roku uspjeli i s ponosom možemo reći da imamo legalne dozvole gdje investitori počinju graditi. I sve to puni gradsku blagajnu", kazao je.

Kordić se dotaknuo i problematike oko izgradnje olimpijskog bazena jer se na tom lokalitetu nalazi dječji vrtić za djecu s posebnim potrebama koje moraju iseliti.

"Direktorica me zvala da ih pričekamo još koji dan da im se ne uništi oprema. Volio bih da je sve završeno, ali na bazenu zasad nema ništa spektakularno da vam mogu reći. Uglavnom taj projekt ide i na vrijeme će se početi raditi", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close