Idejni projekt

Konjički klub južno od Mostara - kako vam se sviđa?

'Ideja mi je bila da spojim prirodu, sport i ugostiteljstvo na jednoj lokaciji, te da ponudim turističku atrakciju, a ujedno i konjički klub gdje bi se mladi mogli baviti ovim sportom''
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 02. 2023. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Student četvrte godine Studija Dizajna interijera predstavio idejni projekat ''Konjički klub''.

U sklopu predmeta Atelje praktikum IV, student četvrte godine studija Dizajn interijera, Adis Sandžaktar, osmislio je idejni projekat za konjički klub.

Točnije, student je predstavio idejni projekat ergele i caffe bar-a koji se nalaze u sklopu konjičkog kluba. Također, predvidio je i dodatno sadržaj kao što je veterinarska stanica, restoran, prostorije konjičkog kluba, tribine i stazu za trke.

Uz prezentaciju i 3D prikaze, student je napravio i maketu kako bi na još bolji način prikazao svoje viđenje budućeg izgleda.

''Svijest o ljudskoj potrebi da slobodno vrijeme provodi u prirodi potaknula me da na predmetu Atelje praktikum IV izaberem jednu temu koja me odavno interesuje. S obzirom da je generalna tema bila vezana za spoznaju arhitekture kao alatke koja moze doprinijeti poboljšanju, ne samo stanja u prostoru, već i poboljšanju životnog standarda u našem društvu, odlučio sam se da razvijem idejno rješenje za konjički klub južno od Mostara, na nekadašnjoj lokaciji farme krava (Ortiješ).

Ideja mi je bila da spojim prirodu, sport i ugostiteljstvo na jednoj lokaciji, te da ponudim turističku atrakciju, a ujedno i konjički klub gdje bi se mladi mogli baviti ovim sportom.

Zadovoljstvo mi je što sam uz voditeljicu ovog predmeta Senadu Demirović Habibija proširio saznanja o samoj temi i što je utjecala na poboljšanje kvalitete projekta. Sretan sam što je ideja kao i odbrana idejnoj projekta pred kolegama i profesoricom završila uspješno'', istaknuo je student Adis Sandžaktar.

Kopirati
Drag cursor here to close