Posjeta gradilištu

Kineski radnici kod Počitelja izašli iz karantene, sutra ih obilazi veleposlanik Ji Ping

Veleposlanik će obići gradilišta kako bi se upoznao s postignutim napretkom, te uvjerio u savršeno zdravstveno stanje svih radnika, a nakon završetka karantene u kojem je dragovoljno bilo nekolicina njih nakon povratka iz Kine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 02. 2020. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping obići će u četvrtak, 27. veljače, gradilišta na autocesti na Koridoru Vc na poddionici Počitelj – Zvirovići, koja izvode kineske tvrtke China State Construction Engineering Corporation Limited i Power Construction Corporation of China.

Veleposlanik Ji predvodi izaslanstvo veleposlanstva NR Kine u BiH i Udruženja Bosansko-kineskog prijateljstva koja će u pratnji tvrtki izvođača obići gradilišta kako bi se upoznala s postignutim napretkom, te uvjerila u savršeno zdravstveno stanje svih radnika a nakon završetka karantene u kojem je dragovoljno bilo nekolicina njih nakon povratka iz Kine.

Kinesko izaslanstvo će na gradilištima dočekati i predstavnici lokalnih vlasti Grada Čapljine na čelu sa gradonačelnikom Smiljanom Vidićem.

Foto: Bljesak.info / Radovi na autocesti oko Počitelja

Prema planu, veleposlanik će sa izaslanstvom u 11.30 obići gradilište most Počitelj, a u 12.30 gradilište Lot 1 Počitelj - Zvirovići, gdje su predviđene i izjave za medije.

Poddionica Počitelj - Zvirovići duga je 11 km i izuzetno važna za Hercegovinu, jer će njenom izgradnjom biti direktno autocestom povezan ovaj dio Hercegovine sa Međugorjem i Europskom unijom (granični prijelaz Bijača sa Republikom Hrvatskom).

Izgradnja se financira iz sredstava osiguranih u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 milijuna eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Kopirati
Drag cursor here to close