Kolektor

Kako stoji mostarski stoljetni projekt?

Potrošeno je 130 milijuna maraka, a kolektor i dalje nije u potpunosti u funkciji.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 01. 2020. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Novac potrošen, u pogonu jedan, na mrežu nisu priključeni svi'', izvještava tako o mostarskim kolektorima Federalna televizija.

Federalna televizija podsjeća kako su kolektor nazivali stoljetnim, najavljivali desetljeće, potrošili oko 130 milijuna maraka, a da on i dalje nije u potpunosti u funkciji.

''Mostarski kolektor i pročistač otpadnih voda jedan je od najintrigantnijih projekata, ako se može suditi po kritikama koje dolaze i od stranih investitora i domaće javnosti. Novac je potrošen, u pogonu tek jedan od dva kolektora, a na mrežu čak nisu priključeni ni svi građani'', navodi FTV.

Podsjećamo, tijekom nedavne javne rasprave o mostarskom proračunu, medijima se obratio i direktor JP Vodovod Mostar Mile Puljić koji je rekao kako su od Grada tražili 1,9 milijuna KM, a da su dobilo 400.000 KM.

''Mi jednostavno moramo održati ovaj projekt i nema natrag. Tehnološki proces ide, imamo redoviti inspekcijski nadzor'', kazao je.

Naveo je kako kolektor ne radi punim kapacitetom te dodao kako će uskoro biti u punom kapacitetu.

''Imamo lijevoobalni i desnoobalni kolektor, jedan dio grada je priključen i otpadna voda se prerađuje, a u tijeku ovog mjeseca ćemo priključiti lijevoobalni kolektor i prerađivat će se 70 posto otpadnih voda u Mostaru. Nisu sva naselja tu uključena, i to će ići korak po korak'', kazao je Puljić.

Kopirati
Drag cursor here to close