'Mostarske boljke'

Puljić: Mulj se deponira u krugu postrojenja, bezopasan je

''Imamo ljevoobalni i desnoobalni kolektor, jedan dio grada je priključen i otpadna voda se prerađuje, a u tijeku ovog mjeseca ćemo priključiti ljevoobalni kolektor i prerađivati će se 70 posto otpadnih voda u Mostaru''
Vijesti / Flash | 14. 01. 2020. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi smo tražili veća sredstva za održavanje, u  pitanju su kemikalije, ljudi, električna energija i svakodnevno održavanje. Mi smo tražili milijun i 900 tisuća od Grada, a dobili smo 400 tisuća. Mi jednostavno moramo održati ovaj projekt i nema natrag. Tehnološki proces ide, imamo redoviti inspekcijski nadzor'', kazao je ovo novinarima danas direktor JP Vodovod Mostar Mile Puljić - na dobro poznato pitanje o pročistačima u gradu Mostaru,

Koliko uopće oni funkcioniraju Puljić je rekao:

''Postrojenje funkcionira kao svako postrojenje u Europi, ali ponavljam da ne radi punim kapacitetom – ali će uskoro biti u punom kapacitetu. Imamo ljevoobalni i desnoobalni kolektor, jedan dio grada je priključen i otpadna voda se prerađuje, a u tijeku ovog mjeseca ćemo priključiti ljevoobalni kolektor i prerađivati će se 70 posto otpadnih voda u Mostaru. Nisu sva naselja tu uključena, i to će ići korak po korak'', kazao je on.

Postrojenje za preradu otpadnih voda je prema Puljićevim riječima, jedno od najmodernijih, te Vodovod Mostar privremeno gospodari s tim objektom do uspostave Gradskog vijeća.

Također, neizostavno pitanje bilo je ono u vezi dehidriranog mulja s postrojenja pročistača i njegovog odvoza, odnosno deponiranja istog. Puljić je kazao da je to bezopasni mulj.

''Mi deponiramo mulj u objektu – u krugu postrojenja, ima i to svoje granice i možemo još neko vrijeme – ali plan je da mi u narednom vremenu odvezeno taj mulj na adekvatno mjesto. On spada u inertni bezopasni otpad'', zaključio je Puljić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close