Traži se izvođač

Uskoro rekonstrukcija: Mostarska ulica postaje (povremena) šetnica?

„Svaki dan imali smo nekakvu incidentnu situaciju, a dolazilo je i do prelijevanja kanalizacije", kazao je gradonačelnik Kordić
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 05. 2023. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preko 800 tisuća maraka procijenjena je vrijednost radova na sanaciji Ulice kralja Petra Krešimira IV u Mostaru.

Radovi, kako iz Grada navode u Obavijesti u nabavi, trebali bi obuhvaćati sanaciju kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, prometnice i pješačkih površina.

Rok izvođenja radova je, tvrde, četiri mjeseca, a ime ponuđača moglo bi biti poznato već sredinom lipnja kada je predviđeno otvaranje ponuda. 

Naime, stanari ulice u mostarskom naselju Strelčevina često imaju teškoća s vodovodnim instalacijama. Da je nužna rekonstrukcija te ulice još 2021. godine potvrdili su nam iz Vodovoda.

"Jedino pravo rješenje je potpuna rekonstrukcija navedenog dijela ulice kojim bi se postojeći sustav zamijenio modernim kanalizacijskim cijevima pri čemu bi obvezno bilo potrebno rastaviti oborinsku i fekalnu kanalizaciju", naveli su ranije za Bljesak.info iz Vodovoda.

Gradonačelnik Mario Kordić ranije je kazao kako su problemi na dionici ceste od zgrade „Spajalica“ prema stadionu česti zbog austrougarskog kolektora, ali i žila okolnih stabala.

„Svaki dan imali smo nekakvu incidentnu situaciju, a dolazilo je i do prelijevanja kanalizacije. Izradili smo projektnu dokumentaciju i ide se u rekonstrukciju cjelokupne infrastrukture ispod ceste, kao i nadzemnog dijela s novom rasvjetom i novim nogostupima. Dok budemo radili tu gornju dionicu, koja je iznimno zahtjevna s obzirom na to da je u pitanju glavni prilaz Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) i jako opterećena cesta, žurili smo završiti kružni tok na Smrčenjacima kako bismo promet iz grada prema bolnici usmjerili tom prometnicom“, kazao je ranije za Večernji list Kordić.

Za tu se cestu, tvrdi on, priprema jedna velika promjena. Cesta bi se radila u istoj razini, i sama prometnica i nogostupi, kako bi se u dane vikenda i praznika pretvarala u gradsku šetnicu. Ideja je da se u jednome dijelu vikenda zabrani prolazak tom prometnicom, osim, naravno, hitnog prometa, poručio je ranije gradonačelnik Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close