Oprema

Još jedna američka donacija Graničnoj policiji, uskoro i plovilo za Neum

Radi se o zaštitnoj opremi za pripadnike Granične policije BiH, s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 09. 2020. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu kontinuirane suradnje i podrške u radu i razvoju Granične policije (GP) BiH u srijedu je upriličena primopredaja donacije Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program) Vlade Sjedinjenih Američkih Država GP BiH.

Radi se o zaštitnoj opremi za pripadnike Granične policije BiH, s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić preuzeo je zaštitnu opremu, a uručio ju je koordinator EXBS Programa Darko Ivić. Ovom prilikom ravnatelj Galić je zahvalio na doniranoj opremi, koja će uveliko pomoći Graničnoj policiji.

''Vlada Sjedinjenih Američkih Država od osnivanja podržava razvoj GP BiH s ciljem operativnog jačanja ove policijske agencije. Uz ovu donaciju zaštitne opreme, važno je istaknuti da je Vlada SAD-a dosad donirala i specijalističku opremu u vrijednosti oko 13 milijuna KM te organizirala niz obuka za policijske službenike GPBiH. Također, očekujemo i donaciju službenog plovila za Postrojbu granične policije Neum, s obzirom na to da su dosadašnji resursi istekli. Još jedanput velika hvala EXBS Programu na potpori Graničnoj policiji BiH'', kazao je ravnatelj Galić.

Donirana zaštitna oprema bit će ravnomjerno raspoređena u sve organizacijske postrojbe Granične policije BiH, priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close