Korupcija

Uhićen inspektor GP BiH jer je 'pomogao' vratiti oduzeto vozilo

Nezakonite radnje za koje se tereti osumnjičeni dokumentirane su provedenim istražnim radnjama.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 09. 2020. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog koruptivnog kaznenog djela, lišen slobode osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, priopćeno je u ponedjeljak iz Tužiteljstva BiH.

Nezakonite radnje za koje se tereti osumnjičeni dokumentirane su provedenim istražnim radnjama.

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH, na području Velike Kladuše, lišili su slobode osumnjičenog S. S. zaposlenika Granične policije BiH sa činom inspektora.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog kaznenog djela-primanja dara i drugog oblika koristi, iz članka 217. KZ BiH.

Prilikom provođenja istrage, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni zahtijevao i primio novac od jedne osobe, kako bi na nezakonit način pogodovao povratu motornog vozila koje je oduzeto, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Nakon prikupljenih dokaza i informacija, navode, poduzete su aktivnosti na lišenju slobode osumnjičenog, koji će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close