Sabolić u SKB-u

Hrvatski veleposlanik upoznao se s liječenjem od koronavirusa u Mostaru

Ravnatelj Kvesić se zahvalio na ovom ugodnom posjetu te izrazio zahvalnost za sve što Republika Hrvatska čini za SKB Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 04. 2020. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, Ante Kvesić primio je tijekom dana u posjet veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića, priopćeno je u srijedu iz SKB Mostar.

Tijekom posjeta, razgovarali su o aktualnoj problematici u zdravstvu uzrokovanoj korona virusom kao i pomoći Republike Hrvatske za poticaj zdravstva  za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u Bosni i Hercegovini.

''Cilj moje posjete jest upoznavanje stvarne situacijom na terenu vezane za pojavu ove pandemije, kako u županiji, tako i na poseban način u SKB Mostar, čija je uloga u liječenju ovih bolesnika u Federaciji BiH trenutno najveća'', rekao je veleposlanik Sabolić te dodao da je iznimno zadovoljan onim što je vidio i čuo od svojih sugovornika.

''Htio bih jasno ponoviti i poručiti da će hrvatska Vlada i dalje pomagati SKB Mostar oslanjajući se na našu ustavnu obvezu da skrbimo za hrvate u BiH“, istaknuo je veleposlanik Sabolić.

Ravnatelj Kvesić se zahvalio na ovom ugodnom posjetu te izrazio zahvalnost za sve što Republika Hrvatska čini za SKB Mostar.

''Iskoristio bih priliku da se još jedanput zahvalim Vladi RH i premijeru Plenkoviću na financijskoj pomoći u iznosu od 40 milijuna kuna našoj bolnici koja nam, kako to često ističem, znači istinsko preživljavanje'', rekao je.

Po završetku sastanka, veleposlanik Sabolić i ravnatelj Kvesić izrazili su želju i nadu da će sljedeći susret održati u nekim boljim javno zdravstvenim okolnostima, priopćeno je iz SKB Mostar.

Veleposlanik Sabolić je posjetio i Grude, Posušje te Čitluk, koji je i najveće žarište epidemije u Federaciji BiH. Razgovarao je s predstavnicima lokalnih vlasti o zdravstvenoj i gospodarskoj situaciji te posjetio i podržao medicinske djelatnike u tamošnjim domovima zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close